Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Απαντήσεις από Μπουρμπουδάκη και Καλαντζάκη ζητά η παράταξη Α. Πανταζή

7:41 π.μ. - Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
07:01 π.μ. - Δευ, 18/41/2021
Image: Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Απαντήσεις από Μπουρμπουδάκη και Καλαντζάκη ζητά η παράταξη Α. Πανταζή

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας αντιπαράθεσης μεταξύ φορέων που διαχειρίζονται την υγεία στον δήμο Ιεράπετρας

Μια αντιπαράθεση που απομακρύνει το κλίμα συνεργασίας και σύμπνοιας που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των φορέων υγείας αλλά και της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με δελτίο τύπου που εκδώσαμε ως δημοτική παράταξη στις 29/12/20 καλούσαμε τον κύριο δήμαρχο, θεωρώντας πάντα ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει λόγο και άποψη στα θέματα υγείας, να ρίξει τους τόνους του. Να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να αποφευχθεί η ρήξη μεταξύ των φορέων και της διοίκησης του νοσοκομείου, ρήξη που θα προκαλούσε κατά την άποψη μας, σοβαρούς τριγμούς στον τομέα της δημόσιας υγείας στην Ιεράπετρα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η άποψη μας και μέχρι σήμερα το κλίμα και οι σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων παραμένουν τεταμένες. Στην αποτυχημένη προσπάθεια του ο Κύριος Καλαντζάκης, δήθεν κάνοντας προσπάθειες κατευνασμού, προσκαλούσε σε διάλογο επιλεκτικά τους φορείς της υγείας, αντί να προχωρήσει σε μια διευρυμένη συζήτηση (τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας) παράλληλα με τις όποιες προσπάθειες κατευνασμού.

Η δημοτική παράταξη ΄΄Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα’’ θέτει τα θέματα υγείας στην πρώτη γραμμή, δεν πυροδοτεί ούτε επιδιώκει κλίμα πόλωσης και αντιπαράθεσης. Στοχεύει στην αναβάθμιση του νοσοκομείου της Ιεράπετρας και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στελέχωσης και στέγασης, με νέες υποδομές και την ανάπτυξη των κλινικών του νοσοκομείου μας που εξυπηρετεί τις ανάγκες της Νοτιοανατολικής Κρήτης. Στηρίζει και αναγνωρίζει τις προσπάθειες επιστημονικού συμβουλίου, των ιατρών, των νοσηλευτών και γενικά του προσωπικού του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Είναι γνωστό ότι στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας παρότι τα τελευταία χρόνια έγιναν προσπάθειες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που αξιώνουν οι σύγχρονες απαιτήσεις, το προσωπικό υγείας, όλων των βαθμίδων και οι δημότες της Ιεράπετρας.

Παραμένουν ακόμα σοβαρότατες ελλείψεις στελέχωσης από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχει σοβαρή ανάγκη προμηθειών ιατρικού εξοπλισμού για την διάγνωση νοσημάτων και χρόνιων σοβαρών παθήσεων.

Παραμένει, παρόλες τις προσπάθειες των εκάστοτε διοικήσεων, το σοβαρό πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών υγείας και των κλινικών. Παρατηρούμε την τακτική αναγκαίων αλλά πρόχειρων λύσεων όπως η τοποθέτηση οικίσκων σε διάφορα σημεία του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου, πράγμα που επιβεβαιώνει το διαχρονικό και σοβαρό πρόβλημα των μόνιμων υποδομών που χρειάζεται το Γ.Ν .Ιεράπετρας.

Σε αντίθεση με τους όμορους δήμους , στον δήμο Ιεράπετρας δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η ανάπτυξη Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) και η μόνιμη εγκατάσταση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει ανάγκη από ανάπτυξη νέων και σοβαρών υποδομών καθώς και από ριζικές αλλαγές για την εγκατάσταση αναγκαίου διαγνωστικού εξοπλισμού. Έχει ανάγκη από έναν στρατηγικό σχεδιασμό με ορίζοντα τα επόμενα χρόνια, ένα σχεδιασμό που θα επιλύει τα προβλήματα στελέχωσης, στέγασης και αναβάθμισης όλων των κλινικών και των βοηθητικών υπηρεσιών που χρειάζεται ένα σύγχρονο νοσοκομείο.

Η δημοτική παράταξη ‘’ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ με κείμενο που απέστειλε στις 15/01/2021 στην διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα στην κυρία Μπουρμπουδάκη και ζητά την άμεση απάντηση τους.

-Ποιο το χρονοδιάγραμμα της εγκατάστασης του αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν. Ιεράπετρας ;

-Ποιος ο σχεδιασμός σας για την πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες μετακινήσεις, συνταξιοδοτήσεις και απώλειες προσωπικού στο Γ.Ν .Ιεράπετρας;

-Ποια η πρόθεση της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών στο βόριο οικόπεδο (πίσω από το νοσοκομείο); ποιες οι έως τώρα προσπάθειες του δήμου σε συνεργασία με εσάς για την επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης επέκτασης του νοσοκομείου Ιεράπετρας;

-Ποια η θέση σας και ποιο το χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία ΤΟΜΥ στην Ιεράπετρα;

-Ποια η συνδρομή σας στις προσπάθειες ανακαίνισης και χωροταξικής αναδιάρθρωσης των ιατρείων και των χώρων διάγνωσης καθώς και των διαμορφούμενων χώρων για τις ανάγκες του covid 19 στο Γ.Ν .Ιεράπετρας;

-Ποιες οι απαντήσεις στα αιτήματα του επιστημονικού συμβουλίου και της διοίκησης για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και για τις αυξημένες ανάγκες προμήθειας σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού;

-Πόσες θέσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού καλύφθηκαν από την ήμερα ανάληψης των καθηκόντων σας;

-Ποια η συνεργασία σας με τον αναπληρωτή διοικητή για τα θέματα του νοσοκομείου Ιεράπετρας ;

Είμαστε στην διάθεση σας με στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών που επικρατούν στο Γ.Ν Ιεράπετρας.

Ως δημοτική παράταξη θέτουμε τις ξεκάθαρες θέσεις μας σε όλους τους διοικούντες του τόπου μας, πιστεύοντας πάντα ότι η αιρετή αυτοδιοίκηση πρέπει να στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων και όχι να γίνεται μέρος αυτών. Παράλληλα ζητάμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την Δημοτική αρχή, την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια μονοθεματική με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση. Με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, όπου θα τεθούν όλα τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια.

Μένουμε κοντά στους δημότες, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ