Νοσοκομεία: Κοινή ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα νομού Λασιθίου

11:05 π.μ. - Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
11:05 π.μ. - Δευ, 20/05/2024
Image: Νοσοκομεία: Κοινή ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα νομού Λασιθίου

Υπογράφουν η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σητείας και η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Αγίου Νικολάου

Δύο μήνες σχεδόν έχουν περάσει από το μεγάλο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για τη δημόσια δωρεάν υγεία και τα νοσοκομεία στο Σεληνάρι και η κυβέρνηση αγνοεί τους πολίτες και συνεχίζει απτόητη την πολιτική διάλυσης και εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ.

Η κατάσταση στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου πάει από το κακό στο χειρότερο: οι άσχημες συνθήκες εργασίας των υγειονομικών και το κύμα αποχωρήσεων εργαζομένων και ιατρών συνεχίζεται, οι περισσότερες θέσεις στις προκηρύξεις μόνιμων θέσεων ιατρών βγαίνουν άγονες, συνεχίζεται η υποστελέχωση και τα τεράστια κενά στα προγράμματα εφημεριών, διευρύνεται η μη λειτουργία και η υπολειτουργία σημαντικών κλινικών, τμημάτων και χειρουργείων των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κανένα νοσοκομείο του νομού Λασιθίου δεν γίνονται προγραμματισμένες απεικονιστικές εξετάσεις (αξονικές τομογραφίες, υπερηχογραφήματα, μετρήσεις οστικής πυκνότητας, μαστογραφίες) λόγω έλλειψης ακτινολόγων με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναγκάζονται να προσφεύγουν με πληρωμή συμμετοχής στα ιδιωτικά εργαστήρια όπου, από τη μία υπάρχουν μεγάλες αναμονές για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την άλλη δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα τα εργαστήρια αντιδρώντας στην αφερεγγυότητα πληρωμής των κρατικών υποχρεώσεων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι κυβερνητικοί παράγοντες και διοικούντες σιωπούν, ενώ παράλληλα υπουργοί, υφυπουργοί και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κυβερνητικού κόμματος επισκέπτονται το τελευταίο διάστημα συνεχώς το νομό Λασιθίου αποφεύγοντας σκόπιμα τις επισκέψεις στα Νοσοκομεία και βγάζοντας εντέχνως από την ατζέντα των τοποθετήσεων τους το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, αυτό της διάλυσης των δομών υγείας. Τους άμοιρους ευθυνών καμώνονται και οι υποψήφιοι κομμάτων που εφάρμοσαν και είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν πολιτικές εμπορευματοποίησης και διάλυσης του ΕΣΥ, που άνοιξαν τον δρόμο για την σημερινή επίθεση στο σύστημα υγείας.

Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου συμμετέχουν και οι δήμαρχοι του νομού, ο αντιπεριφεριάρχης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Αρναουτάκη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι αυτοδιοικητικοί που ενώ πριν δύο μήνες συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι, τώρα πριν τις ευρωεκλογές, υποδέχονται με χαμόγελα και χαιρετούρες τους κυβερνητικούς υπουργούς και υποψηφίους και σκόπιμα παραβλέπουν την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων χωρίς να λένε κουβέντα.

Μπροστά στα παραπάνω δεν θα μείνουμε αμέτοχοι και σιωπηλοί. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους χιλιάδες πολίτες που μετείχαν στις πιο μεγάλες διαδηλώσεις που έγιναν ποτέ στο νομό Λασιθίου σε Ιεράπετρα, Σητεία, Άγιο Νικόλαο και Σεληνάρι, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση και ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

Γι αυτό:

-Την Τρίτη 21/5 θα συμμετέχουμε και καλούμε σε συμμετοχή στο Πανηρακλειώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

-Προγραμματίζουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο.

-Καλούμε τους πολίτες του νομού Λασιθίου να αποδοκιμάσουν έμπρακτα την κυβερνητική πολιτική διάλυσης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας δωρεάν υγείας και των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σητείας

Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Αγίου Νικολάου