Νοέμβρης ο πιο δύσκολος μήνας για την υποστελεχωμένη Π.Υ. Ιεράπετρας

9:30 π.μ. - Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022
09:11 π.μ. - Τρί, 01/30/2022
Image: Νοέμβρης ο πιο δύσκολος μήνας για την υποστελεχωμένη Π.Υ. Ιεράπετρας

Τι δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής Δ. Καλιοντζής με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου

Την προσοχή των πολιτών όταν ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο εφιστά σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 88,8 ο Διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Δημήτρης Καλιοντζής κάνοντας αναφορά και στο τραγικό συμβάν στην Αγία Φωτιά όπου μια γυναίκα που έκανε τις διακοπές της με την οικογένειά της, έχασε τη ζωή της.

Τραγικό συμβάν στην Αγιά Φωτιά

Τις δύσκολες ώρες και την αγωνία που βίωσαν ως Πυροσβεστική Υπηρεσία για την επιχείρηση απεγκλωβισμού του 9χρονου και της μητέρας του η οποία τελικά δεν τα κατάφερε όταν το τουριστικό κατάλυμα στο οποίο διέμεναν καταπλακώθηκε από βράχο στην Αγιά Φωτιά Ιεράπετρας, περιέγραψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Δημήτρης Καλιοντζής.

Μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια να προσεγγίσουν με ιδιαίτερη προσοχή το παιδί ώστε να μην το τραυματίσουν, να το βοηθήσουν να κρατήσει την ψυχραιμία του και όλα αυτά υπό τον φόβο μιας νέας κατολίσθησης. Στη συνέχεια με τη συνδρομή δυνάμεων από άλλες περιοχές και της ΕΜΑΚ που είναι πιο εξειδικευμένο προσωπικό και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, έφτασαν κοντά στη γυναίκα όμως σε αυτή την περίπτωση ήταν ήδη αργά αφού η γυναίκα δεν άντεξε. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος ερευνώνται. Ο κ. Καλιοντζής θέλησε στο σημείο να ευχαριστήσει το προσωπικό της υπηρεσίας, τους συναδέλφους που ήρθαν από άλλες περιοχές, τις λοιπές υπηρεσίες και τους εθελοντές που βοήθησαν για την όλη επιχείρηση.

Προσοχή στις φωτιές στην ύπαιθρο

Ο Διοικητής κ. Καλιοντζής έκανε αναφορά στη συνέχεια στην λήξη της αντιπυρικής περιόδου σημειώνοντας ότι μπορεί να έληξε τυπικά εχθές, όμως οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αυξημένη την προσοχή τους ώστε να μην προκύψουν απρόοπτα που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα. Είναι μια περίοδος που πολλοί ξεκινούν να καίνε στην ύπαιθρο και ο Νοέμβρης για πολλούς λόγους είναι ένας δύσκολος μήνας. Σε κάθε περίπτωση όποιος ανάβει φωτιά στην ύπαιθρο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, να έχει πάντα μαζί του νερό και να φροντίζει να τη σβήνει πλήρως γιατί με ένα αεράκι, μια φωτιά που σιγοκαίει, μπορεί να εκδηλωθεί δυσάρεστα.

Η υπηρεσία κάνει ό,τι μπορεί για να ανταπεξέλθει, επιβάλλει πρόστιμα όπου προβλέπεται όμως εάν δεν υπάρξει η καλή συνεργασία με τους πολίτες, δεν υπάρχει ενσυναίσθηση για τις επιπτώσεις από μια φωτιά τότε τα περιστατικά που θα κληθεί η υπηρεσία να αντιμετωπίσει θα είναι αυξημένα. Το αρνητικό είναι ότι από 1ης Νοέμβρη που λήγει η αντιπυρική περίοδος η υπηρεσία μένει με ελάχιστο προσωπικό και από 50 άτομα περίπου που έχει το καλοκαίρι μένει με 22. Αντιλαμβάνεται κανείς τις δυσκολίες. Χρειάζεται η συνεργασία όλων, τόνισε ο κ. Διοικητής.