Νήσος Χρυσή - Πεδίο αντιπαράθεσης Δασάρχη – Προϊστάκη

9:17 π.μ. - Τρίτη, 9 Μαΐου 2017
09:05 π.μ. - Τρί, 09/17/2017
Image: Νήσος Χρυσή - Πεδίο αντιπαράθεσης Δασάρχη – Προϊστάκη

Έντονη συζήτηση στον Ηχώ fm 99,8 με αφορμή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιεράπετρας κράτησε για αρκετές ώρες όπου  δημοτική αρχή και παρατάξεις αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί και τι πρέπει να γίνει ώστε  να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις και εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, δυσφημίζοντας την περιοχή,  να εκλείψουν.  Αισθητή ήταν η απουσία εκπροσώπων ορισμένων υπηρεσιών όπως αυτή  της Κτηματικής Υπηρεσία. Επίσης δεν παραβρέθηκε ο Δασάρχης κ. Συλιγάρδος , ο οποίος  όμως απέστειλε επιστολή προς το Δ.Σ. και  εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Δασικής υπηρεσίας κ. Φιλιππάκη. Παραβρέθηκε , μεταξύ άλλων , εκπρόσωπος της Διεύθυνσης περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Προϊστάκης μίλησε στον Ηχώ fm 99,8 για τη συνεδρίαση ο οποίος ανάμεσα σε άλλα σχολίασε τη στάση υπηρεσιών απέναντι στην κατάσταση που επικρατεί στη Χρυσή. Στάθηκε επίσης  στη φράση που ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. από τον κ. Φλιππάκη που είπε - εμείς καθιερώσαμε να μπαίνουν φωτιές στο νησί. Επεσήμανε στη συνέχεια πως  ο εκπρόσωπος της Διεύθυνση Περιβάλλοντος ανέφερε στο συμβούλιο ότι απαγορεύεται σε προστατευόμενες περιοχές η βόσκηση και από  την άλλη όπως σχολίασε ο κ. Προϊστάκης ενώ ζητείται από τον Δήμο να απομακρύνει τα πρόβατα που υπάρχουν στη Χρυσή  η Δασική υπηρεσία φέρνει αίγαγρους στο νησί.
Κατά  τη διάρκεια της συνέντευξης ζήτησε να παρέμβει ο προϊστάμενος της Δασικής υπηρεσίας Λασιθίου κ. Εμμ. Συλιγάρδος. Οι αίγαγροι  που μεταφέρθηκαν στο νησί  προκειμένου να πεθάνουν εκεί, το αν θα μεταφερθούν γαϊδουράκια στη Χρυσή, το σοβαρό πρόβλημα με τους κέδρους που ξεραίνονται, το ζήτημα με τον φορέα διαχείρισης ήταν αντικείμενα συζήτηση αλλά και αντιπαράθεσης ανάμεσα στους κ.κ. Προϊστάκη -  Συλιγάρδο.
 
Ακολουθεί  η συνέντευξη  του κ. Γ. Προϊστάκη  όπου παρενέβη ο Δασάρχης κ. Εμμ Συλιγάρδος: