Νίκος Παυλάκης | «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό» - Έρχεται ρεκόρ θανάτων

8:57 π.μ. - Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021
08:11 π.μ. - Πέμ, 25/57/2021
Image: Νίκος Παυλάκης | «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό» - Έρχεται ρεκόρ θανάτων

Χαρακτήρισε ψέμα το αφήγημα για «πανδημία ανεμβολίαστων» και ζήτησε τη λήψη σοβαρών μέτρων από την κυβέρνηση

Με τη φράση «η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό» και την προειδοποίηση ότι εάν η κυβέρνηση δεν λάβει σοβαρά μέτρα θα έχουμε ρεκόρ θανάτων τα Χριστούγεννα, ο γιατρός - ερευνητής Νίκος Παυλάκης, προσπαθεί την ύστατη στιγμή να αφυπνίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο γιατρός – ερευνητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι πρέπει να περιοριστούν άμεσα οι επαφές, να κλείσουν τα μπαρ, να σταματήσουν οι συναντήσεις, να μην γίνουν ρεβεγιόν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ακόμα και αν σε ένα ρεβεγιόν είναι όλοι εμβολιασμένοι να υποβληθούν την ίδια μέρα σε rapid test για να πάνε.

Ο Νίκος Παυλάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και έκανε σκόνη το αφήγημα της κυβέρνησης περί πανδημίας των ανεμβολίαστων επισημαίνοντας ότι οι εμβολιασμοί από μόνοι τους δεν αρκούν για να ανασχεθεί το πανδημικό κύμα, καθώς όπως είπε αν ο ιός αφεθεί να αλωνίζει, θα έρθει «τσουνάμι» και η Ελλάδα με 100 θανάτους σε καθημερινή βάση.

«Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι ανεμβολίαστων αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό», είπε ο γιατρός-ερευνητής.

Φέρνοντας το παράδειγμα της Σιγκαπούρης όπου οι πολίτες είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 93%, ο Νίκος Παυλάκης εξήγησε ότι τελικά η χαλάρωση των μέτρων οδήγησε σε «τσουνάμι μολύνσεων» εξηγώντας ότι το αβαντάζ του πολύ μεγάλου ποσοστού εμβολιασμών είναι ότι έχει πολύ λιγότερους νεκρούς από την Ελλάδα.

avgi.gr