Νίκος Ανδρουλάκης: Περιοδεία στην Ιεράπετρα - Τι είπε για υγεία, αγροτικά (φωτό - βίντεο)

1:10 μ.μ. - Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023
01:03 μ.μ. - Παρ, 17/10/2023

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη, επισκέφθηκε σήμερα την Ιεράπετρα στο πλαίσιο περιοδείας του στον νομό Λασιθίου.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα και διαχρονικά προβλήματα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης επίσκεψη σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Το μεσημέρι επίσκεψη στην ΑΣΤΕΚ (Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης) στον Άγιο Νικόλαο και στις 6 το απόγευμα συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του νομού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λασιθίου.

hxonews

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

Μετά και την περιπέτεια της πανδημίας υπάρχει τεράστια αύξηση των δαπανών ιδιωτικής υγείας για τον ελληνικό λαό. Για εμάς είναι προτεραιότητα η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με αξιοποίηση του 10% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να κάνουμε ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να δώσουμε κίνητρα σε ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη και βέβαια οικονομικά κίνητρα σε όλους τους υγειονομικούς. Όχι μόνο τα παλαμάκια της πανδημίας.

hxonews

Για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους, θεωρούμε ότι είναι προτεραιότητα να ενταχθεί στα νοσοκομεία τύπου Α΄ ώστε η μεγάλη ανάγκη για προσωπικό να καλυφθεί μέσα από τα κίνητρα, όχι με συμβασιούχους, επικουρικούς αλλά με μόνιμο προσωπικό. Είναι μια άμεση ανάγκη για να στηριχτεί το Νοσοκομείο για να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες της Ιεράπετρας.

hxonews

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε ακόμα σε θέματα όπως τον κατώτατο μισθό αλλά και τα όσα ακούγονται περί ιδιωτικοποίησης του νερού. Επίσης για το αυξημένο κόστος ζωής, την απειλή των funds και των πλειστηριασμών με αναφορά στα μέτρα που προτείνουν για την στήριξη των πολιτών. Ιδιαίτερος λόγος έγινε για την τραγωδία των Τεμπών. Επίσης τοποθετήθηκε για αγροτικά θέματα και το αυξημένο κόστος παραγωγής σημειώνοντας ότι πρέπει να συνδυαστούν τουριστικός τομέας, με πρωτογενή τομέα και μεταποίηση ώστε να ενισχυθούν η εξωστρέφεια, οι εξαγωγές, για να κάνουμε τα παιδιά μας να μείνουν στον τόπο μας με καλύτερες προοπτικές.

Παράλληλα μίλησε για το ενεργειακό, τονίζοντας τη σημασία λειτουργίας ενεργειακών κοινοτήτων για κτηνοτρόφους, αγρότες, μεταποιητές αλλά και για τους δήμους. Ειδικότερα για τους εργάτες γης είπε ότι χρειάζεται μακροπρόθεσμη πολιτική που θα δίνει τη δυνατότητα σε μετανάστες να έρθουν στη χώρας μας, οι οποίοι θα «αξιοποιούνται» με όρους κοινωνικής αποδοχής, με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όπου υπάρχουν.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews