Νικολαράκης: Έπρεπε και τα σχολεία να κλείσουν προληπτικά λόγω Covid

9:57 π.μ. - Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Δευ, 02/57/2020
Image: Νικολαράκης: Έπρεπε και τα σχολεία να κλείσουν προληπτικά λόγω Covid

Ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Λασιθίου στον Ηχώ 99,8 για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Πολλοί παράγοντες συντελούν στο ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και δεν έχουμε τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού όπως σε άλλες περιοχές. Οι παράγοντες αυτοί   έχουν να κάνουν με το ότι δεν έχουμε μεγάλα αστικά κέντρα, δεν  έχουμε μαζική χρήση των  μέσων μαζικής μεταφοράς πχ τρένο, μετρό, αστική συγκοινωνία κλπ, δεν έχουμε σύνορα με βαλκανικές χώρες που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο. Φαίνεται όμως ότι προσέχουμε και περισσότερο, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λασιθίου κ. Κων/νος Νικολαράκης.  

Επισημαίνοντας ότι επειδή είμαστε σε ένα καλό επίπεδο στο Λασίθι, αυτό δεν θα πρέπει να μεταφραστεί σε επανάπαυση ή εφησυχασμό. Αντιθέτως  χρειάζεται να συνεχίσουμε να προσέχουμε , να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε τη μάσκα και μάλιστα να τη φοράμε σωστά.  Ως προς εκείνους που εμφανίζονται ως αρνητές αυτό έχει να κάνει με το  πως αξιολογεί κανείς την ανθρώπινη ζωή. Πάντως με  αυτές  τις λογικές , που σημαίνουν  ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν προσέχουν,   επιταχύνουμε την επιδείνωση της κατάστασης. Ας σκεφτούν ότι αύριο αυτοί  οι ίδιοι μπορεί να γίνουν ευπαθής ομάδα, ας σκεφτούν τους γονείς τους.  Από εκεί και πέρα  άποψή μου προσωπική  είναι ότι τα σχολεία έπρεπε να κλείσουν. Επιθυμώ και ελπίζω το lockdown να αποφευχθεί. Να το καταφέρουμε. Εάν μπορώ όμως να προβλέψω δεν θα τα καταφέρουμε.  Το δεύτερο κύμα  μπορεί εάν δεν προσέξουμε να είναι τέτοιο που, το πρώτο κύμα, θα μοιάζει με χάδι.

Τηρούμε λοιπόν  τα μέτρα, αποφεύγουμε τον συνωστισμό, πλένουμε τα χέρια μας, φοράμε τη μάσκα μας, κατέληξε ο κ. Νικολαράκης.