Νερό – Κ. Μητσοτάκης - Μακεδονία στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

1:06 μ.μ. - Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
01:02 μ.μ. - Πέμ, 22/06/2018
Image: Νερό – Κ. Μητσοτάκης - Μακεδονία στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Δηλώσεις προέδρου Δ.Σ. και των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων

Αρκετά θέματα απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας στα σημαντικότερα από τα οποία αναφέρθηκε μιλώντας στον Ηχώ fm 99,8 ο πρόεδρος κ. Ηλίας Νταραράς.   Προ ημερησίας διατάξεως έγινε εκτενής συζήτηση για τη λειψυδρία και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη βροχοπτώσεων. Η ανάγκη έργων επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές με τον Δήμαρχο  να προχωρά σε ενημέρωση για τις ενέργειες και τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Δήμου για τον σκοπό αυτό. Επίσης εκδόθηκε ψήφισμα για το ζήτημα που έχει προκύψει με το σχέδιο νόμου που προβλέπει την υποχρεωτική εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών και τα προβλήματα που προκύπτουν. Αφού  όπως επισημάνθηκε σε ότι αφορά στην περιοχή μας δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες  υποδομές ενώ και η έλλειψη προσωπικού είναι επίσης σοβαρό θέμα.   Εκτενής συζήτηση έγινε για την προαιρετική επέκταση του ωραρίου εμπορικών καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές του Δήμου.  Αποφασίστηκε  η παράταση για 2 ώρες από τις 21.00-23.00.  
 
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε ακόμη η μετονομασία της οδού Μεραμβέλλου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θέμα για το οποίο  μάλιστα εκφράστηκαν αρκετές διαφορετικές απόψεις. Αποφασίστηκε   και η ονοματοδοσία πλατείας Μικρασιατών η οποία βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Ιεράπετρας -  Σητείας ( πίσω από το ξενοδοχείο Petra Mare και δίπλα στο balla center)  Επιπλέον επί των παρόντων εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα για τη μη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου του από γειτονικό κράτος. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη της Ιεράπετρας. Εγκρίθηκε ακόμη η  εκτέλεση της εργασίας «Καθαρισμός Νήσου Χρυσή έτους 2018 (τουριστικής περιόδου)» από ιδιώτη, λόγω διαπίστωσης αδυναμίας εκτέλεσής της με ίδια μέσα του Δήμου και το θέμα αυτό ήταν αφορμή να τεθούν αρκετά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη Χρυσή.
 
Ακολουθεί συνέντευξη Η. Νταραρά:
 
 
Για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τα θέματα που συζητήθηκαν μίλησε στον Ηχώ fm 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημιουργική Συνεργασία κ. Γιώργος Προϊστάκης:
 
 
Επίσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κίνηση Πολιτών κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης: