Νέο περιστατικό βίας στα Επείγοντα

6:27 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018
06:01 μ.μ. - Δευ, 15/27/2018
Image: Νέο περιστατικό βίας στα Επείγοντα

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

 
Περιστατικό βίας που σημειώθηκε χθες στο ΤΕΠ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου από συνοδό ασθενή, που επιτέθηκε φραστικά στο προσωπικό, προκαλώντας ταυτόχρονα και υλικές ζημιές.
 
Κυριακή 14/1/2018, 10.30 το βράδυ, άντρας 45 ετών συνόδευε την ασθενή μητέρα του στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Στην διαλογή των περιστατικών δεν εκτιμήθηκε ως επείγον περιστατικό για να εξετασθεί κατά προτεραιότητα, αλλά στη σειρά της. Εξετάσθηκε στο Παθολογικό Ιατρείο του ΤΕΠ 11 μμ., μισή ώρα μετά την προσέλευσή της.
 
Ο γιος της ασθενούς, θεώρησε ότι η μισή ώρα ήταν μεγάλη καθυστέρηση και επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτές. Χτύπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Χτύπαγε τραπέζια με αποτέλεσμα να ρίξει κάτω την οθόνη του κομπιούτερ η οποία έσπασε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν μετά να εκδίδουν εξετάσεις οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών. Εξαιτίας αυτού καθυστερούσαν οι εξετάσεις των ασθενών.
Ευτυχώς επενέβη άμεσα η αστυνομία.
 
Καταδικαστική ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του ιδρύματος: "Η διοίκηση του Νοσοκομείου καταδικάζει κάθε πράξη βίας, ακόμα και αν προέρχεται από ασθενή ή συνοδό, που στρέφεται κατά του προσωπικού των νοσοκομείων μας, όπως το χθεσινό περιστατικό βίας που έγινε στο ΤΕΠ του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγραφή του περιστατικού από τις Υπηρεσίες μας, χθες, Κυριακή 14-01-2018 και περί ώρα 10:20μ.μ, προσήλθε στο Νοσοκομείο ασθενής (θήλυ) η οποία συνοδευόταν από τον γιό της, μετά από παραπομπή από τον Κ.Υ Αγίας Βαρβάρας, επειδή είχε αυξημένη πίεση.
 
Η εξέταση των ασθενών από τον ιατρό, γίνεται με βάση τη βαρύτητα του περιστατικού και όχι την ώρα προσέλευσης στο νοσοκομείο.Το προσωπικό κατανοεί τα προβλήματα των ασθενών και των συνοδών τους, αλλά οφείλει να αναγνωρίσει και να δώσει προτεραιότητα στους βαρέως πάσχοντες", αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει
 
"Στις 11:10μ.μ και επειδή δεν είχε ακόμα εξεταστεί η ασθενής, ο συνοδός άνοιξε το Παθολογικό Ιατρείο και στράφηκε κατά του προσωπικού με έντονες λεκτικές φράσεις και χειρονομίες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε Η.Υ.
 
Το προσωπικό φύλαξης του Νοσοκομείου ανέλαβε να παρέμβει και να καθησυχάσει τον κύριο, ενώ κλήθηκε ταυτόχρονα και η Αστυνομία"
 
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το ποσοστό  προσέλευσης στα ΤΕΠ έχει αυξηθεί από το 2010, κατά 10% και παραμένει σταθερό ενώ γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις, ώστε να μειώνεται ο χρόνος αναμονής των ασθενών, ειδικά σε περιόδους έξαρσης, όπου τα περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακή περίθαλψη είναι σαφώς αυξημένα .
 
Για την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό, 7 (επτά) ιατροί έχουν κατανεμηθεί στο ΤΕΠ του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» και 6 (έξι) στο αντίστοιχο τμήμα του ΠαΓΝΗ, ενώ τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να στελεχωθούν και από νοσηλευτικό προσωπικό.
 
"Η διοίκηση έχει λάβει όλα τα δυνατά μέτρα φύλαξης των ασθενών, του προσωπικού και του νοσοκομείου γενικά, και έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για το συγκεκριμένο περιστατικό", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Το καλοκαίρι, στο ίδιο Νοσοκομείο, είχαμε δεκάδες περιστατικά βίας, σε βάρος των γιατρών και Νοσηλευτών στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου από μεθυσμένους τουρίστες που προσέρχονταν από τα Μάλια και την Χερσόνησο. Το καλοκαίρι έχει καταγραφεί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, συνοδός ο οποίος γρονθοκόπησε άγρια γιατρό την ώρα που έκανε ράμματα στον αδελφό του επειδή παραπονέθηκε ο ασθενής ότι πόναγε.
 
Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης κονδυλίων, φυλάσσεται από 9 άτομα προσωπικό φύλαξης, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον 18. Την ώρα που συνέβη το περιστατικό την Κυριακή το απόγευμα, το Νοσοκομείο φυλασσόταν από ένα φύλακα.
 
Πηγές: flashnews.gr, iatropedia.gr