Νέο έργο. Ξεκινάει η ανάπλαση στις οδούς Μελετίου Μεταξάκη, Εμμ. Λαμπράκη, Παπαμαστοράκη, Γιαμαλάκη και Λευκαδίτη στην πόλη της Ιεράπετρας προϋπολογισμού 350.000€

11:03 π.μ. - Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023
11:07 π.μ. - Τρί, 11/03/2023
Image: Νέο έργο. Ξεκινάει η ανάπλαση στις οδούς Μελετίου Μεταξάκη, Εμμ. Λαμπράκη, Παπαμαστοράκη, Γιαμαλάκη και Λευκαδίτη στην πόλη της Ιεράπετρας προϋπολογισμού 350.000€

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Ξεκινάει η εκτέλεση του έργου για τη βελτίωση πρόσβασης στους κοινόχρηστους χώρους του ανατολικού παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας. Το έργο, προϋπολογισμού 350.000€, περιλαμβάνει  νέα επίστρωση των πεζοδρομίων με χρήση βοτσαλόπλακας και κυβολίθων, διαπλατύνσεις και αποκαταστάσεις, όπου χρειάζεται, συμπλήρωση και εγκατάσταση του δημοτικού φωτισμού, εγκατάσταση του δικτύου άρδευσης και επιπλέον εργασίες πρασίνου με νέες φυτεύσεις στις παραπάνω οδούς. Με τη νέα ανάπλαση, ουσιαστικά, θα αλλάξουν όψη οι οδοί που οδηγούν στο ανοικτό παραλιακό γυμναστήριο Ιεράπετρας, αλλά και στο πάρκο εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων «ΜΙΝΩΣ».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης: «Μία ακόμα δέσμευσή μας μετατρέπεται σε έργο. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις  και κυριολεκτικά μεταμορφώνουμε και αυτό το σημείο της πόλης ενισχύοντας τη λειτουργικότητα και αναβαθμίζοντας την αισθητική του. Η συγκεκριμένη ανάπλαση   σε συνδυασμό με την ανάπλαση του οικοπέδου του πρώην εργοστασίου «ΜΙΝΩΣ» και το αντιδιαβρωτικό έργο του ύφαλου κυματοθραύστη με την τεχνητή αναπλήρωση της παραλίας και τα επιπλέον έργα ανάπλασης που προγραμματίζονται αναβαθμίζουν ουσιαστικά το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, συνέπεια και προσήλωση στην υλοποίηση του προγράμματός μας».