Νέο αλαλούμ με τους γάμους και τις κοινωνικές εκδηλώσεις

2:15 μ.μ. - Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Τρί, 13/15/2020
Image: Νέο αλαλούμ με τους γάμους και τις κοινωνικές εκδηλώσεις

Το επιτρεπόμενο όριο των καλεσμένων αλλάζει με βάση το επίπεδο στο οποίο κατατάσσεται η εκάστοτε περιοχή

«Σπαζοκεφαλιά» αποτελούν για τους επιχειρηματίες γάμου και βάπτισης, αλλά και για πολλούς πολίτες το επιτρεπόμενο όριο στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Πόσω δε μάλλον πλέον, που, με βάση το Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, ισχύουν διαφορετικά μέτρα προστασίας, ανάλογα με το «επίπεδο» στο οποίο κατατάσσεται κάθε περιοχή.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) [Δ1α/Γ.Π.οικ. 64450/2020 (ΦΕΚ 4484/Β/11-10-2020)], τα μέτρα προστασίας που ισχύουν αναφορικά με τους γάμους, τις βαπτίσεις και τις κηδείες είναι:

ΕΠΙΠΕΔΟ 1

Μέχρι 100 άτομα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου

ΕΠΙΠΕΔΟ 2

Μέχρι 50 άτομα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου

ΕΠΙΠΕΔΟ 3

Μέχρι 9 άτομα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου

ΕΠΙΠΕΔΟ 4

Αναστολή

Τι συμβαίνει στην Κρήτη

Συμπερασματικά, αναφορικά με την Κρήτη, στις κοινωνικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο - το οποίο βρίσκεται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) - επιτρέπονται έως 9 άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Βέβαια, αυτό ισχύει για όσο το Ηράκλειο κατατάσσεται στο συγκεκριμένο επίπεδο.

Από την άλλη, στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι - τα οποία κατατάσσονται στο επίπεδο 2 (κίτρινο), επιτρέπονται έως 50 καλεσμένοι στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σημειώνεται πως την ΚΥΑ ακολουθεί και η αστυνομία κατά τους ελέγχους της.

«Βροχή» οι ακυρώσεις

Ωστόσο, όσα κι είναι τα επιτρεπόμενα άτομα, λίγο ενδιαφέρει ακόμη και τους πλέον άμεσους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με την Πρόεδρο του (υπό σύσταση) Παγκρητίου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου και Βάπτισης, κ. Καλλιόπη Κοκκινάκη.

Όπως δήλωσε η ίδια, μιλώντας στο neakriti.gr, «υπάρχει τόσο μεγάλη σύγχυση που, οι πολίτες προτιμούν να ακυρώσουν τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις».

«Αυτή τη στιγμή οι ακυρώσεις γάμων και βαπτίσεων στην Κρήτη, είναι στο 100%! Ο Ιούλιος ήταν ο μοναδικός μήνας που - μπορούμε να πούμε πως - δουλέψαμε, με μείωση, ωστόσο, ύψους 90% και τον Αύγουστο η μείωση άγγιζε το 95%», σημείωσε η κ. Κοκκινάκη.

«Η κατάσταση είναι δραματική», τόνισε η κ. Κοκκινάκη, σχολιάζοντας πως «αυτή τη στιγμή, οι επιχειρηματίες γάμου και βάπτισης αποτελούμε τον πλέον πληττόμενο κλάδο από τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό». «Η εστίαση, αντιμετωπίζει σοβαρές μειώσεις, αλλά άνοιξε. Ο τουρισμός υπέστη μειώσεις, ωστόσο λειτούργησε. Εμείς, στην ουσία, έχουμε μείνει χωρίς δουλειά εδώ και τόσους μήνες, χωρίς να γνωρίζουμε ως πότε», σχολίασε η ίδια.

Όπως τόνισε: «Αυτό που ζητάμε είναι μέτρα στήριξης των επιχειρήσεών μας. Έχουμε ήδη ζητήσει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, όμως, και τις τρεις φορές, ο κ. Αρναουτάκης έχει αρνηθεί».

neakriti.gr