Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μαλένα και Ίριδα πέθαναν από ασφυξία - Κατατέθηκε το πόρισμα

12:09 μ.μ. - Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022
12:06 μ.μ. - Δευ, 20/09/2022
Image: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μαλένα και Ίριδα πέθαναν από ασφυξία - Κατατέθηκε το πόρισμα

Οι δύο ιατροδικαστές, αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών - «Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς» είπε το πρωί ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Κατατέθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών, Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά για τα αίτια θανάτου των δύο κοριτσιών, σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένεας οφείλεται σε ασφυξία από ανθρώπινο χέρι. Οι δύο ιατροδικαστές, αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών.

Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με το newsit.gr τα δύο κορίτσια ηλικίας 3,5 και 6 μηνών πέθαναν εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το πόρισμα των εκ των κορυφαίων ιατροδικαστών καταλήγει όπως φαίνεται στην ανθρωποκτονία, αφού τόσο η Ίριδα όσο και Μαλένα δεν άφησαν τελικά την τελευταία τους πνοή εξαιτίας κάποια παθολογικής αιτίας.

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς» είπε το πρωί ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Στη ΓΑΔΑ οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Καταθέτουν αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ η μητέρα και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου. Παράλληλα, αναμένεται το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, το οποίο όπως τόνισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λεων, αναμένεται να είναι αδιαμφισβήτητο και θα ρίξει φως στην υπόθεση.

neakriti.gr