Νέες χρηματοδοτήσεις για άρδευση, αναπλάσεις και δράσεις στον Δήμο Ιεράπετρας

11:24 π.μ. - Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018
11:11 π.μ. - Κυρ, 11/24/2018
Image: Νέες χρηματοδοτήσεις για άρδευση, αναπλάσεις και δράσεις στον Δήμο Ιεράπετρας

Τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφτηκε την Παρασκευή το πρωί ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, στην οποία ήταν παρόντες και οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας  κα. Χρυσούλα Χατζημαρκάκη και κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης καθώς και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κουτσουρά κ. Νικήτας Παπαδάκης, υπογράφηκαν τεχνικά δελτία συνολικού προϋπολογισμού 275.000 ευρώ για την ανάπτυξη-βελτίωση υποδομών και δράσεων στον Δήμο Ιεράπετρας.
 
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης  Κρήτης υπέγραψε χρηματοδότηση 200.000 ευρώ για την κατασκευή της δεξαμενής στην περιοχή του Κουτσουρά  (το έργο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο), χρηματοδότηση 60.000 ευρώ για εργασίες ανάπλασης στον οικισμό της «Πάνω Σύμης» της τοπικής κοινότητας Μουρνιών και 15.000 ευρώ για την υλοποίηση δράσεων του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α» του Δήμου Ιεράπετρας.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:
«Για ακόμα μία φορά συναντηθήκαμε με τον κ. Αρναουτάκη με σαφείς επιδιώξεις και προγραμματισμό που μεταφράστηκε σε υπογραφές για νέα έργα και δράσεις στον Δήμο Ιεράπετρας.
 
Πραγματοποιήσαμε την υπόσχεσή μας στους κατοίκους της «Πάνω Σύμης» και εξασφαλίσαμε άμεσα τη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης της πλατείας του οικισμού.
 
Επιπλέον, διεκδικήσαμε και λάβαμε χρηματοδότηση για ακόμα ένα μεγάλο έργο άρδευσης που περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό μας για αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην περιοχή του Κουτσουρά της τοπικής κοινότητας Σταυροχωρίου της ΔΕ Μακρύ Γιαλού.
 
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και τους ΤΟΕΒ για τη συνεργασία και συνεχίζουμε απερίσπαστοι την προσπάθειά μας με προτεραιότητα την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και τα έργα».