Νέες καταλήψεις για τις μάσκες - Συνελήφθη μητέρα στα Χανιά ως υποκινήτρια

9:28 π.μ. - Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
09:09 π.μ. - Τετ, 16/28/2020
Image: Νέες καταλήψεις για τις μάσκες - Συνελήφθη μητέρα στα Χανιά ως υποκινήτρια

Μια γυναίκα συνελήφθη από την αστυνομία ως υποκινήτρια της κατάληψης που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης μαθητές, στις Βουκολιές, διαμαρτυρόμενοι για τις μάσκες στα σχολεία

Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση που κατατέθηκε από την διευθύντρια του Λυκείου και τον διευθυντή του Γυμνασίου και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Χανίων.

Σε βάρος της μητέρας είχε ασκηθεί μήνυση για αποτροπή χρήσης μάσκας, έκθεση σε κίνδυνο σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, εξύβριση και χρήση βίας προς τους διευθυντές των σχολείων.

Υπενθυμίζεται πως η κατάληψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωΐ όταν μαθητές έκλεισαν την κεντρική είσοδο του σχολείου και δεν επέτρεψαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να εισέλθουν, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση μάσκας.

Νέες καταλήψεις

Δύο ακόμη σχολεία της Κρήτης τελούν υπό κατάληψη σήμερα, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τη χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, στην περιοχή των Καμινίων και το Γυμνάσιο του Πλατανιά. Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, μην αφήνοντας το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά ενώ δεν επέτρεψαν εκπαιδευτικούς και μαθητές με μάσκες να εισέλθουν στα σχολεία.

efsyn.gr