Nέα χρηματοδότηση στον Δήμο της Ιεράπετρας 850.000€ για ανάπλαση των οδών: Ελλήνων Ολυμπιονικών, Μέμου και Γιάννη Μακρή και Κωνσταντινουπόλεως

11:33 π.μ. - Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021
11:09 π.μ. - Σάβ, 11/33/2021
Image: Nέα χρηματοδότηση στον Δήμο της Ιεράπετρας 850.000€ για ανάπλαση των οδών: Ελλήνων Ολυμπιονικών, Μέμου και Γιάννη Μακρή και Κωνσταντινουπόλεως

Ένταξη στο ΕΠ Κρήτη 2014-2020 της Περιφέρειας Κρήτης.

Ένα νέο έργο ανάπλασης που αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών και την εικόνα της οδού Ελλήνων Ολυμπιονικών, από τη συμβολή της με την οδό Αμαλίας Φλέμινγκ, έως και τη συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της οδού Μέμου, Γιάννη Μακρή και της οδού Κωνσταντινουπόλεως, πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα από τον Δήμο της Ιεράπετρας, ύστερα και από την ένταξή του στο ΕΠ Κρήτη 2014-2020 της Περιφέρειας Κρήτης.

Ένας δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας και επισκεψιμότητας, που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και ο οποίος βρίσκεται βόρεια της πόλης της Ιεράπετρας, συνδέει τη δυτική με την ανατολική της πλευρά και στον οποίο χωροθετείται τόσο το Κλειστό Γυμναστήριο, όσο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Νηπιαγωγείο, πρόκειται σύντομα μέσα από εργασίες ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου, πεζοδρομήσεων, διαγραμμίσεων, κ.α. να αποκτήσει μία νέα, αναβαθμισμένη εικόνα, ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα και η κινητικότητα πολιτών και επισκεπτών ενισχύοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

hxonews

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ανέφερε τα εξής:

«Μετά από πολλή δουλειά από τους Συνεργάτες μου και τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και ύστερα από την κατάθεση πλήρους και ολοκληρωμένης πρότασης, άλλη μία χρηματοδότηση για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου ανάπλασης έρχεται να προστεθεί στην πόλη της Ιεράπετρας.

Ως Δημοτική Αρχή καταγράφοντας τις ανάγκες που υπάρχουν, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και περιφερειακά, εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας και θέτοντας προτεραιότητες, εργαζόμαστε αδιάκοπα με επιμονή και μεθοδικότητα, προσηλωμένοι στην πολύπλευρη ανάπτυξη της πόλης και όλου του Δήμου της Ιεράπετρας. Μετά το έργο του «ύφαλου Κυματοθραύστη», η «ανάπλαση της οδού Ελλήνων Ολυμπιονικών» είναι το δεύτερο μεγάλο έργο που εντάσσεται μετά την αξιολόγηση από την Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις. Προχωράμε στη διαδικασία δημοπράτησης του έργου όσο το δυνατόν γρηγορότερα με στόχο την τάχιστη παράδοσή του στους δημότες.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιδήμαρχο, κ. Γεώργιο Ασπραδάκη, τους Συνεργάτες μου, κ. Ιωάννη Μανιαδάκη, κα. Νίκη Σαμπροβαλάκη Αρχιτέκτονα-Μηχανικό, κ. Σπύρο Λαποκωνσταντάκη Μηχανικό Δομικών Έργων και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας για την από κοινού συνεργασία στην επίτευξη των στόχων μας».