Νέα χρηματοδότηση για οδικά έργα στη Γρα Λυγιά, στα Φέρμα και στον Κουτσουρά

6:45 μ.μ. - Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
06:12 μ.μ. - Πέμ, 02/45/2021
Image: Νέα χρηματοδότηση για οδικά έργα στη Γρα Λυγιά, στα Φέρμα και στον Κουτσουρά

Νέα έργα οδοποιίας

Ύστερα από διαδοχικές συναντήσεις και επαφές του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, τόσο με τον Κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, όσο και με στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών, άλλη μία χρηματοδότηση ύψους 350.000€ εξαγγέλθηκε για έργα οδοποιίας στον Δήμο της Ιεράπετρας. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε υφιστάμενες οδούς στη Γρα Λυγιά και στον Κουτσουρά, αλλά και τσιμεντοστρώσεις  οδών στον οικισμό των Φερμών.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή εντάξαμε στο Πρόγραμμά μας μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις στους δρόμους εντός των οικισμών της Γρα Λυγιάς, του Κουτσουρά και των Φερμών, που είναι απαραίτητες για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας και που αποτελούσαν χρόνιο αίτημα των κατοίκων.

Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, αναλάβαμε πρωτοβουλίες, εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση του έργου και σύντομα θα μπούμε σε τροχιά δημοπράτησης.

Ευχαριστώ τον Κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Υπουργό, κ.  Κώστα Καραμανλή και τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας. Η προσπάθεια, όμως, δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζουμε και διεκδικούμε από το Υπουργείο τη χρηματοδότηση  των μεγάλων οδικών έργων που έχει ανάγκη όχι μόνο ο Δήμος Ιεράπετρας, αλλά και ο νομός Λασιθίου. Παρόλα αυτά, κάθε παρέμβαση η οποία αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και επιλύει προβλήματα της καθημερινότητάς τους μας ικανοποιεί».