Νέα χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ στο δήμο Σητείας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

3:24 μ.μ. - Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023
03:03 μ.μ. - Δευ, 13/24/2023
Image: Νέα χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ στο δήμο Σητείας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Την ικανοποίησή του για την ένταξη της πρότασης του Δήμου στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα εξέφρασε ο Δήμαρχος Σητείας

Την έγκριση νέας χρηματοδότησης ύψους 2 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Σητείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου και συγκεκριμένα στο τμήμα Ζήρος – Ξερόκαμπος -Ζάκρος-Κάτω Ζάκρος.

Η πράξη αποτελείται από ένα κύριο υποέργο που αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας αρμοδιότητας του Δήμου Σητείας. Αναλυτικά το τεχνικό αντικείμενο του έργου αφορά σε τμήμα μήκους 46,68 χλμ. οδικού δικτύου και οι εργασίες περιλαμβάνουν κυρίως την αναβάθμιση του εξοπλισμού της οδού, όπως διαγραμμίσεις, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας.

Επίσης τοπικά προβλέπεται συμπλήρωση της υποδομής όπως επισκευή οδοστρώματος, αντικατάσταση ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθηρή, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, διαμόρφωση περιοχής για αύξηση ορατότητας αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζερβάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη της πρότασης του Δήμου στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα δοθεί  η δυνατότητα αποτελεσματικών  παρεμβάσεων στα συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα και η επίλυσή τους θα εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση και εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών σε μια περιοχή με αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη και προοπτική.