Νέα  χρηματοδότηση: 1.070.000 ευρώ για παρεμβάσεις Οδικής Ασφάλειας στην Ιεράπετρα

3:10 μ.μ. - Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023
03:03 μ.μ. - Δευ, 13/10/2023
Image: Νέα  χρηματοδότηση: 1.070.000 ευρώ για παρεμβάσεις Οδικής Ασφάλειας στην Ιεράπετρα

Συνάντηση Καλαντζάκη -Πέτσα

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το θετικό κλίμα της συνάντησης επισφραγίστηκε με την επιτυχή έκβαση της ένταξης του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Ιεράπετρας» προϋπολογισμού 1.070.000 ευρώ, στο πρόγραμμα

«Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το έργο αυτό αποσκοπεί στη βελτίωση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων και αποτελείται από:

 το Υποέργο 1: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας στην περιφερειακή οδό Εθνάρχου Μακαρίου» που προβλέπει οδοφωτισμό, πεζοδρόμια, τοπική αποκατάσταση οδοστρώματος, σήμανση και διαγραμμίσεις και  το Υποέργο 2: «Επεμβάσεις αποκατάστασης οδικής ασφάλειας στην πόλη της Ιεράπετρας» και περιλαμβάνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, σηματοδότηση και οδοφωτισμό.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη θετική αυτή εξέλιξη μετά και από τη συνάντησή του με τον κ. Στ. Πέτσα υπογράμμισε τα εξής:

«Για ακόμα μία φορά κατορθώσαμε ως Δημοτική Αρχή να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη και πλήρη πρόταση για το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» του Υπουργείου Εσωτερικών εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό

Ταμείο  Ανάκαμψης ενός ουσιαστικού έργου που βελτιώνει την οδική ασφάλεια και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Το έργο αυτό εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό μας για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και διευκόλυνσης της προσπελασιμότητας στην πόλη της Ιεράπετρας τόσο για τους δημότες όσο και για  τους επισκέπτες.

Μένοντας πιστοί στο πρόγραμμά μας επιδιώκουμε διαρκώς να αλλάζουμε προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης μας (κατασκευή Κεντρικής Πλατείας, αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις κ.α.) μεριμνώντας παράλληλα για την ασφάλειά τους.

Προχωράμε άμεσα στη δημοπράτηση του έργου ώστε να υλοποιηθεί και να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό.

Ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, τον

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, την

Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τους συνεργάτες μου για τη συνεργασία μας

στην προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος της Ιεράπετρας.»