Νέα σεζόν και οι νέοι στόχοι του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΝΑΤΟΛΗ

12:07 π.μ. - Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019
12:09 π.μ. - Τρί, 24/07/2019
Image: Νέα σεζόν και οι νέοι στόχοι του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο πρόεδρος Φώντας Δουλούμης στον Ηχώ 99,8 για την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου

Με αισιοδοξία και θετικά μηνύματα ξεκινά στην Ιεράπετρα η νέα καλλιεργητική περίοδος  με την ελπίδα εξωτερικοί παράγοντες να μην την επηρεάσουν αρνητικά. Παρόλα αυτά τα προβλήματα τους παραγωγούς παραμένουν με πρώτο και βασικό τη διασφάλιση του νερού ώστε να μπορούν να συνεχιστούν οι καλλιέργειες. Για τον λόγο αυτό είναι πρωταρχικό θέμα η κατασκευή της προσαγωγού διώρυγας Μύρτου, δηλώνει στον Ηχώ 99,9 ο πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού ΑΝΑΤΟΛΗ κ. Φώντας Δουλούμης. Προσθέτει πως ένα επιπλέον πρόβλημα είναι το φορολογικό και ασφαλιστικό που επιβαρύνει τους παραγωγούς. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για ελαφρύνσεις, για στήριξη των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών, αυτό όμως θα φανεί στην πορεία και την πράξη. Αναφέρεται  στη συνέχεια στο ζήτημα των εργατών γης και στα δημοσιεύματα περί αυξημένης χρήσης φυτοφαρμάκων στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, ζητήματα τα οποία προτίθενται να θέσουν στον Υπουργό σε μια επικείμενη συνάντηση.   
 
Σε άλλο σημείο επισημαίνει πως οι καλλιέργειες σε ότι αφορά στην Ιεράπετρα έχουν αναπτυχθεί, εφαρμόζονται νέες τεχνολογίες, οι δραστικές είναι ελάχιστες, γίνεται σε μεγάλο ποσοστό χρήση ωφέλιμων εντόμων. Ίσως όλα αυτά  δεν έχουν προωθηθεί ώστε να ενημερωθεί ο καταναλωτής. Ως  συνεταιρισμός στοχεύουν καταρχάς στη διάθεση  ποιοτικών προϊόντων και στην ενημέρωση των συνεργατών τους και όχι μόνο,  για την ποιότητα των προϊόντων. Αυτό γίνεται και μέσα από τη συμμετοχή του συνεταιρισμού σε εκθέσεις όπου δίνεται η δυνατότητα προώθησης των τοπικών προϊόντων. Πολωνία, Τσεχία και η εσωτερική αγορά στην Ελλάδα είναι οι αγορές που στοχεύουν και στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση της εξαγωγικής προσπάθειας  
 
Κλείνοντας είπε πως η πόρτα του συνεταιρισμού ΑΝΑΤΟΛΗ είναι ανοιχτή σε όλους. Αρκεί να ακολουθούν τους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί ο συνεταιρισμός. Οι πληρωμές είναι σταθερές ενώ υπάρχει στη διάθεση των παραγωγών και γεωπονικό κατάστημα. Επιπλέον παροχές απολαμβάνουν τα μέλη. Όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί μπορεί να απευθύνεται στα γραφεία του συνεταιρισμού στην περιοχή Στόμιο.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Δουλούμη: