Νέα παράταση για τα διπλώματα των ηλικιωμένων

8:27 π.μ. - Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
08:02 π.μ. - Παρ, 22/27/2019
Image: Νέα παράταση για τα διπλώματα των ηλικιωμένων

Ακόµα µία παράταση στην ισχύ των διπλωµάτων οδήγησης των ηλικιωµένων οδηγών αναγκάστηκε να δώσει το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να διαχειριστεί το χάος που έχει δηµιουργήσει η πολυήμερη αποχή των εξεταστών οδήγησης από τα καθήκοντά τους

Ακόµα µία παράταση στην ισχύ των διπλωµάτων οδήγησης των ηλικιωµένων οδηγών αναγκάστηκε να δώσει το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να  διαχειριστεί το χάος που έχει δηµιουργήσει η πολυήμερη αποχή των εξεταστών οδήγησης από τα καθήκοντά τους.
 
Με νέα εγκύκλιο του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ορίζεται ότι παρατείνεται έως την ηµεροµηνία προγραµµατισµού της επανεξέτασης η ισχύς της άδειας οδήγησης των κατόχων που έχουν συµπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και έχουν υποβάλει αίτηση και τα απαιτούµενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της µετά την 30ή Αυγούστου 2018. Τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως και τα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης  (ΔΕΕ), θα ισχύουν πλέον έως και τις 30 Απριλίου 2019.
 
Στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, «δύνανται να εξετάσουν κατά περίπτωση την παράταση ισχύος των ΔΕΕ που έληξαν,   για την αντιμετώπιση του θέματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού λάβουν υπόψη τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 10 του ν.2690/1999 (Α΄45) “Κώδικας Διοικητικής ∆ιαδικασίας”, όπως ισχύει. Το παραπάνω αφορά τους υποψήφιους για τους οποίους είχαν προγραμματιστεί εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τους υποψηφίους που είχαν αιτηθεί εξέταση και για τους οποίους δεν προγραμματίστηκαν εξετάσεις λόγω της προαναφερόμενης αποχής. Σε κάθε περίπτωση η παράταση ισχύος των ανωτέρω ΔΕΕ δεν μπορεί να υπερβαίνει την 30/04/2019».
 
Στο μεταξύ, δεδομένου ότι η οργή των ηλικιωμένων οδηγών έχει ξεχειλίσει, λόγω της πολύμηνης ταλαιπωρίας τους, το υπουργείο Μεταφορών δια του αρμοδίου γενικού γραμματέα Μεταφορών έσπευσε να ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, ότι: «Όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και επειδή μειώνουμε τον όγκο της πρακτικής εξέτασης που δίνει η συγκεκριμένη κατηγορία των συμπολιτών μας, όσοι είναι άνω των 74 ετών δεν θα δίνουν και τα δύο στάδια, δηλαδή και σε κλειστό και σε ανοιχτό χώρο, θα δίνουν μόνο σε ανοιχτό χώρο. Κι αυτό, γιατί ο στόχος είναι να βρούμε τα αντανακλαστικά που υπάρχουν και να δούμε την ικανότητα της οδήγησης. Έτσι, θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα η διαδικασία αυτής της εξέτασης».
 
 
in.gr