Νέα μέτρα – Κορωνοϊός: Τι ισχύει για εστίαση και διασκέδαση – Αναλυτικά η ΚΥΑ

9:27 π.μ. - Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021
09:12 π.μ. - Πέμ, 30/27/2021
Image: Νέα μέτρα – Κορωνοϊός: Τι ισχύει για εστίαση και διασκέδαση – Αναλυτικά η ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού - Τι θα ισχύσει

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 το πρωί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν δε θα έχει τις ελευθερίες που οι περισσότεροι ήταν εξοικειωμένοι και έτσι η εστίαση και η ψυχαγωγία θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση την παραμονή Πρωτοχρονιάς όπου θα υπάρχει δίωρη παράταση, και θα λειτουργούν όλες τις ώρες μόνο για καθήμενους εμβολιασμένους και χωρίς μουσική.

Τα μέτρα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα και στα σούπερ-μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Απαγόρευση μουσικής.

Περιορισμός στο 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα θεατών. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε νοσοκομεία μόνο με PCR 48 ωρών, αλλά και επιπλέον αυστηροποίηση επισκεπτηρίου στα νοσοκομεία. Απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50%, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Αναλυτικά η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα

neakriti.gr