Νέα μέτρα - τράπεζες: Πως θα γίνεται η είσοδος για τους ανεμβολίαστους

10:54 π.μ. - Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021
10:11 π.μ. - Τετ, 03/54/2021
Image: Νέα μέτρα - τράπεζες: Πως θα γίνεται η είσοδος για τους ανεμβολίαστους

Τι αλλάζει από το Σάββατο - Αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τα νέα μέτρα

Αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη εφαρμόζει η κυβέρνηση από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, σε μια ακόμη προσπάθεια να αποτραπεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως χθές Τρίτη 2η Νοεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε ποτέ στην χώρα μας από την αρχή της πανδημίας, με τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα να εκτοξεύονται στα 6.700, οι νέοι θάνατοι στους 59 και οι διασωληνωμένοι στους 434.

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες:

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο rapid test ή test PRC την εβδομάδα, καλύπτοντας οι ίδιοι το κόστος.

Για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό test.

Η επίδειξη αρνητικού rapid test είναι αναγκαία και για την είσοδό τους σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, χώρους διασκέδασης, ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.

Εξαίρεση αποτελούν τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και οι χώροι άσκησης του θρησκευτικού δικαιώματος. Σε αυτούς τους χώρους δεν θα χρειάζεται αρνητικό τεστ.

neakriti.gr