Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση της Κ. Σπυριδάκη για την παράταση των προθεσμιών του κτηματολογίου

9:19 π.μ. - Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
09:05 π.μ. - Παρ, 24/19/2024
Image: Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση της Κ. Σπυριδάκη για την παράταση των προθεσμιών του κτηματολογίου

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή την Επιστολή της Επιτροπής του Κτηματολογίου του Δήμου Ιεράπετρας

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή την Επιστολή της Επιτροπής του Κτηματολογίου του Δήμου Ιεράπετρας στην οποία αποτυπώνονται τόσο τα στενά χρονικά περιθώρια που αφήνουν οι διατάξεις του άρθρου 6Α του ν. 2308/1995 της διαδικασίας διόρθωσης των κτηματολογικών στοιχείων όσο και οι καθυστερήσεις που προκύπτουν εξαιτίας του λειτουργικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, «οι προθεσμίες που δίνονται από τις άνω διατάξεις δεν είναι ρεαλιστικές δεδομένου ότι μεσολάβησαν και οι αργίες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς». Επιπλέον, αναφορικά με το λειτουργικό σύστημα όπου αναρτώνται οι εισηγητικές εκθέσεις, η Λασιθιώτισα Βουλευτής επισημαίνει πως «το εν λόγω λειτουργικό σύστημα έχει αποδειχθεί τόσο δυσλειτουργικό και μη φιλικό προς τον χρήστη, ώστε να προκύπτουν αρκετά προβλήματα αναφορικά με την περιήγηση και την πρόσβαση στις αναρτημένες εκθέσεις, προκαλώντας νέες χρονικές καθυστερήσεις».

Τέλος, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, καλεί το αρμόδιο Υπουργείου της Ψηφιακής Διακυβέρνησης να λάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την υλοποίηση του αιτήματος του Δήμου Ιεράπετρας που αφορά «τη λήψη νομοθετικής ρύθμισης για την τουλάχιστον τρίμηνη παράταση για τους ενιστάμενους και αντίστοιχη προθεσμία για τους θιγόμενους, που να καλύπτει και τις περιοχές στις οποίες έχει ήδη ενεργοποιηθεί η δημοσιοποίηση των εκθέσεων».