Νέα καταγγελία από πολίτη για την κλειστή παραλία στην περιοχή των Αχλιών

12:18 μ.μ. - Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024
12:06 μ.μ. - Πέμ, 27/18/2024
Image: Νέα καταγγελία από πολίτη για την κλειστή παραλία στην περιοχή των Αχλιών

Βίλες στην περιοχή των Αχλιών την διαφημίζουν ως ιδιωτική παραλία με θέα στον “ωκεανό”

Νέα καταγγελία από πολίτη για την παραλία Κακόσκαλο στην περιοχή των Αχλιών όπου κάποιος κύριος έχει κλείσει με μπάρα την πρόσβαση προς την παραλία και την διαφημίζει σαν ιδιωτική για τις βίλες που διατηρεί.

hxonews
hxonews

Ο κ. Δημήτρης Αργυράκης είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε τον δρόμο που οδηγεί στην συγκεκριμένη παραλία το 1985, πριν ακόμα ο εν λόγω κύριος αγοράσει το συγκεκριμένο οικόπεδο στο οποίο αυτή τη στιγμή διατηρεί ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Ο κ. Αργυράκης γνώρισε τον συγκεκριμένο κύριο όταν του ζήτησε να αναλάβει τις χωματουργικές εργασίες στο σημείο ώστε να μπορέσει να χτίσει δύο δωμάτια για να κάνει τις διακοπές του. Ωστόσο στη συνέχεια προχώρησε και στην κατασκευή πισίνας και ζήτησε ξανά από τον κ. Αργυράκη να σκάψει στην πλαγιά πάνω από την θάλασσα, από όπου περνούσε και το μονοπάτι, ώστε να περάσουν από εκεί οι σωλήνες της πισίνας. Αντίθετα με όσα είχε πει για τον λόγο εκσκαφής, ο εν λόγω κύριος έφτιαξε σε αυτό το σημείο ένα δωμάτιο, κλείνοντας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αργυράκη, την πρόσβαση προς την παραλία από το συγκεκριμένο σημείο. Ο κ. Αργυράκης, πρότεινε να μπαζώσουν το πάνω μέρος της ταράτσας ώστε να μπορούν οι πολίτες να περνούν από πάνω και να μην εμποδίζεται η πρόσβαση, αλλά ο εν λόγω κύριος αρνήθηκε.

hxonews

Το οικόπεδο πάνω στο οποίο έχει χτίσει ο συγκεκριμένος κύριος είναι πάνω στην ακτογραμμή και ο κ. Αργυράκης πιστεύει ότι μέρος του ανήκει στην κτηματική υπηρεσία την οποία και κάλεσε να προχωρήσει σε έλεγχο ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ατασθαλίες. Επίσης, κάλεσε την κτηματική υπηρεσία και το λιμενικό να προχωρήσουν σε πρωτόκολλο κατεδάφισης και προσφέρθηκε να αναλάβει την κατεδάφιση ο ίδιος, εθελοντικά.

Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι διεκδικούν το αυτονόητο, την πρόσβαση σε μία δημόσια παραλία την οποία ο εν λόγω κύριος διαφημίζει σαν ιδιωτική. Επιπλέον, ο κ. Αργυράκης μας ενημέρωσε ότι έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία προς την παραλία κάμερες κάτι που επίσης απαγορεύεται.

Κλείνοντας, ο κ. Αργυράκης κάλεσε τον Δήμο Ιεράπετρας, την κτηματική υπηρεσία και το Λιμεναρχείο να πράξουν τα δέοντα ώστε ο συγκεκριμένος κύριος να μην οικειοποιείται μία δημόσια παραλία με την δικαιολογία ότι έχει πολιτικές πλάτες.

Για την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ, ο σταθμός επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της βίλας ώστε να παραθέσει την δική του άποψη επί του θέματος και η απάντηση αυτού ήταν ότι δεν ήταν κατάλληλη στιγμή και ότι θα επικοινωνήσει εκείνος κάποια άλλη στιγμή.