Νέα ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας μετά τις κινητοποιήσεις

9:31 π.μ. - Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022
09:09 π.μ. - Τετ, 07/31/2022
Image: Νέα ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας μετά τις κινητοποιήσεις

Δείτε εδώ αναλυτικά τι αναφέρει ο Σύλλογος

Ως ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας έχουμε σταθεί απέναντι και ενάντια στις τακτικές του Αν. Διοικητή, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Κάποιοι καλοπροαίρετοι - συντοπίτες και συνάδελφοι μας - μας καταλογίζουν εμπάθεια για την ̈ανήλεη ̈ δίωξη του Αν Διοικητή καθώς και για κοντόφθαλμη και προκατειλημμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου θεωρώντας ως κύριο και μόνο κύριο τον προαναφερθέντα.

Να σας ενημερώσουμε λοιπόν - έτι μια φορά - αγαπητοί κυρίες και κύριοι ώστε να άρθει η όποια πλάνη σας καλύπτει (ακουσίως η εκουσίως) ότι όσο ο Αν Διοικητής παίζει με τουβλάκια στο Νοσοκομείο χωρίς στόχο , σχέδιο και προγραμματισμό, αναλώνοντας μείζονα κεφάλαια του οργανισμού προς τέρψην ημετέρων ισχύουν τα εξής :

• Το Χειρουργείο λειτουργούσε με το ήμισυ του προβλεπόμενου προσωπικού και πλέον λειτουργεί με το ένα τρίτο. Όσο και να υπερβάλλουν εαυτόν οι εκλεκτοί συνάδελφοι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να βρεθούν υπόλογοι εξαιτίας της ανικανότητας και της αδράνειας του Αν. Διοικητή.

• Το Διοικητικό Προσωπικό και λόγω αναστολών και λόγω αποσπάσεων αιμορραγεί εδώ και χρόνια. Η απάντηση του Αν Διοικητή είναι ένα εκτεταμένο rotation που ούτε τριτοκοσμικές χώρες θα μπορούσαν να εφαρμόσουν, εξαντλώντας την υπομονή, την επάρκεια αλλά και τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις του εναπομείναντα προσωπικού. Κατά λέξη η απάντηση «Όσο είμαι εγώ εδώ, Διοικητικός Υπάλληλος δε θα προσληφθεί».

• Το Τμήμα Πληροφορικής, όπου οι δύο επικουρικοί συνάδελφοι απουσίαζαν με άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, διατηρήθηκε αστελέχωτο εν γνώσει του Αν. Διοικητή. Και μετά θέλουμε να εμφανίσουμε και νούμερα κε Καλλιονάκη!!! Η επιστροφή της μίας εκ των δύο συναδέλφων κρίθηκε ικανή ώστε να μην στελεχωθεί επιπλέον το τμήμα, αλλά να εξαντλήσουμε την υπομονή και τις δυνάμεις της συναδέλφου καλώντας την τακτικότατα ακόμα και σε αργία κάτ ́ εντολή Διοικητή (εκτός ωραρίου) για αστοχίες του Νοσοκομείου αλλά και για ιδιον όφελος.

• Η σωρεία εγγράφων από την αρχή της Διοίκησης του κου Καλλιονάκη για δημιουργία και στελέχωση γραφείου Διαχείρισης Υλικού δεν ήταν ικανή να ευαισθητοποιήσει ή να προβληματίσει τον Αν. Διοικητή. Ο υπεύθυνος εφοδιασμού και Διαχείρισης Υλικού συνταξιοδοτείται μέχρι το τέλος του χρόνου. Αντικαταστάτης δεν υπάρχει. Ο συνάδελφος έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και ο Διοικητής σφυρίζει αμέριμνα. Αυτό θα πει προγραμματισμός και μέριμνα Διοικήσεως...

•Το Φαρμακευτικό Τμήμα έχει καταθέσει τα περισσότερα έγγραφα τόσο για την διάθεση Βοηθών Φαρμακείων όσο και τη δυσλειτουργία του Τμήματος βάσει χωροταξίας και καθηκοντολογίου. Αναγκάζεται να λειτούργει περά από την κειμένη νομοθεσία – εν γνώσει της Διοίκησης- ώστε να μην διαταραχθεί η ροη λειτουργιάς του Οργανισμού και κατά συνέπεια το κλείσιμο του Νοσοκομείου. Η Διοίκηση σε όλες τις προαναφερθέντες περιπτώσεις και γνώση είχε και έχουν επισημανθεί προφορικώς και εγγράφως από τους άμεσα εμπλεκόμενους και ως αποτέλεσμα ....αγρον ηγόρασε!

Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε το εξής και πρέπει να γίνει κατανοητό και από την κοινωνία της Ιεράπετρας. Δεν είναι μόνο ο Αν. Διοικητής το πρόβλημα μας... αλλά και εκείνοι οι οποίοι κωφεύουν και συνεχίζουν και τον κρατούν!! Εκείνοι οι οποίοι έκοψαν τις θέσεις ιατρών στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας!! Εκείνοι οι οποίοι κόβουν θέσεις Νοσηλευτικού, παραϊατρικού, επιστημονικού μη ιατρικού προσωπικού, διοικητικού, Τεχνικής υπηρεσίας και γενικότερα θέσεων εργασίας οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας.

το Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν-Κ.Υ Ιεράπετρας