«Ναι» από τους εργοδότες για αύξηση 1% εισφορών

5:44 μ.μ. - Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016
05:07 μ.μ. - Παρ, 01/44/2016
Image: «Ναι» από τους εργοδότες για αύξηση 1% εισφορών

Τη συμφωνία των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ) για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι αυτό θα αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στη «μάχη» για το ασφαλιστικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι θεσμοί έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην ελληνική πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις.
 
«Ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις», έγραψε στο twitter η Όλγα Γεροβασίλη, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα ότι οι εργοδοτικοί φορείς αποδέχονται την αύξηση των εισφορών κατά 1% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζομένους.
 
Οι ίδιες πληροφορίες υποστήριζαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα έχει ανάλογη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Συνδικάτων, που κατέστησαν σαφές ότι απορρίπτουν το κυβερνητικό σχέδιο και δεν το συζητούν.
 
Τσίπρας: Να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού
 
«Έχουμε ευθύνη και η κυβέρνηση και οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου να βρούμε τις βέλτιστες εκείνες επιλογές που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων στο πλαίσιο του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από σημαντικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο άνοιγμα της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, στην κατεύθυνση προς την έξοδο από την κρίση.
 
Δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις
 
«Δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις για το ασφαλιστικό, αλλά περισσότερο και λιγότερο επώδυνες», δήλωσε ο πρόεδρός της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, μετά τη συνάντηση των εργοδοτικών φορέων με τον πρωθυπουργό.
 
«Δεν είμαστε υπέρ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ είμαστε ξεκάθαρα κατά της μείωσης των συντάξεων. Η ΕΣΕΕ στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, οφείλει να επιλέξει 'το μη χείρον βέλτιστον'» σημείωσε.