Να συζητήσουμε για ένα κεντρικό νοσοκομείο στο Λασίθι αφού ενισχυθούν πρώτα οι υπάρχουσες δομές

10:24 π.μ. - Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021
10:07 π.μ. - Τρί, 06/24/2021
Image: Να συζητήσουμε για ένα κεντρικό νοσοκομείο στο Λασίθι αφού ενισχυθούν πρώτα οι υπάρχουσες δομές

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Εμμ. Θραψανιώτης στον Ηχώ 99,8

Την ανατολική Κρήτη αναμένεται να επισκεφθεί στα μέσα Ιουλίου ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και προσεχώς θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των επαφών που θα έχει ο πρώην πρωθυπουργός. Την πληροφορία επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανώλης Θραψανιώτης προσθέτοντας ότι στο Λασίθι θα είναι στις 15 Ιουλίου και στο Ηράκλειο στις 16 τρέχοντος, όπου μάλιστα θα γίνει και μια ανοιχτή συγκέντρωση.

Εν συνεχεία ο κ. Θραψανιώτης αναφέρθηκε στο θέμα της υγείας και τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού για αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί τους Λασιθιώτες γιατί παραπέμπει σε μη περαιτέρω ενίσχυση των μονάδων του Νομού Λασιθίου. Στο πλαίσιο αυτό αλλά και με το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση και οι υπουργοί υγείας τότε έδωσαν πραγματικά μεγάλη μάχη για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία στον νομό, γίνεται συζήτηση για επίσκεψη και του κ. Α. Ξανθού ενδεχομένως και του κ. Π. Πολάκη στο Λασίθι.

Αυτό που επιπλέον πρέπει να επισημανθεί, πρόσθεσε ο κ. Θραψανιώτης, είναι ότι την πανδημία δεν την έχουμε νικήσει και ιδιαίτερα με τη μετάλλαξη Δέλτα με κρούσματα και στην Κρήτη δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Είναι σημαντικό να προχωρήσει ο εμβολιασμός όχι όμως με "δωράκια" εξαγοράζοντας κάποιους, αλλά με πειθώ. Πολιτική σημαίνει πείθω με τις πράξεις και τα έργα μου, τόνισε.

Σε άλλο σημείο, αναφορικά με την υγεία στον νομό είπε ότι ακούγονται διάφορες προτάσεις για ένα ενιαίο νοσοκομείο. Είναι μια κουβέντα που μπορεί να συζητηθεί. Θα πρέπει όμως μέχρι να γίνει αυτό, να ενισχυθούν τα νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετία στο βαθμό που μπορούσε, με τους περιορισμούς που υπήρχαν. Δεν θα πρέπει να γελιόμαστε, εάν ξεκινήσει τώρα ένα τέτοιο έργο, μια τέτοια δημόσια επένδυση, σε λιγότερο από 10 χρόνια δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί. Το θέμα της υγείας είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σε επίπεδο νομού. Φωνές από διάφορες πλευρές, θα πρέπει να μπουν στη λογική της υγείας στο νομό Λασιθίου ώστε να προσφέρει κάλυψη στους ασθενείς. Χρειάζεται λοιπόν ενίσχυση των δομών υγείας στο νομό και εάν αποφασίσουμε ότι θέλουμε ένα κεντρικό νοσοκομείο να το συζητήσουμε. Αυτή τη στιγμή με βάση τον σχεδιασμό, όχι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ένα νομαρχιακό νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και τα υπόλοιπα νοσοκομεία σε Ιεράπετρα, Σητεία. Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με τα δεδομένα που υπάρχουν προηγείται στις επεμβάσεις σε διάφορους τομείς, παρέχει μια κεντρική -με τις ΜΕΘ και άλλες κλινικές κλπ -δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Πρέπει όμως όλα τα νοσοκομεία να ενισχυθούν έτσι ώστε το κάθε ένα με βάση τις δυνατότητες που έχει, να παρέχει ασφαλή υγειονομική κάλυψη στους πολίτες.