Να συνεχιστούν και να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις του ΦιλόΔημου στον Δήμο Ιεράπετρας

12:42 π.μ. - Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019
12:08 π.μ. - Παρ, 30/42/2019
Image: Να συνεχιστούν και να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις του ΦιλόΔημου στον Δήμο Ιεράπετρας

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας

Όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου του Δήμου Ιεράπετρας με το οποίο ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, πρόκειται να κατασκευαστούν 8 νέες παιδικές χαρές συνολικής δαπάνης 205.000,00 €, ενώ ήδη επισκευάσθηκαν 4 παιδικές χαρές.
 
Είναι ένα ακόμη έργο που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει τις ανάγκες των δήμων σε έργα που εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών.
 
Ο Δήμος Ιεράπετρας και μέσω του ΦιλόΔημος Ι και Φιλόδημος ΙΙ ενέταξε έργα συνολικού ύψους 4.111.000 €.
 
Αναλυτικά:
 
3.000.000,00 € για Ύδρευση,
485.000,00 € για Υλοποίηση έργων και επενδύσεων,
240.000,00 € για προμήθεια μηχανημάτων,
181.000,00 € για συντήρηση σχολικών κτιρίων
205.000,00 € για αναβάθμιση παιδικών χαρών.
 
Αν και ο Δήμος μας υπολείπεται έναντι των άλλων δήμων του νομού μας, οι οποίοι είχαν περισσότερα ώριμα σχέδια τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ, αυτές οι χρηματοδοτήσεις μπορούν να ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη και να συμβάλλουν στην υλοποίηση έργων που στα χρόνια της κρίσης είχαν εγκαταλειφθεί.
 
Τόσους πολλούς και στοχευμένους σε πραγματικές ανάγκες πόρους η Αυτοδιοίκηση δεν έχει δει ποτέ ξανά. Η επιλογή και η ιεράρχηση των έργων γίνεται από τις δημοτικές αρχές με βάση τις ανάγκες τους. Αυτός είναι ο λόγος που ο ΦιλόΔημος έχει τύχει καθολικής αποδοχής από τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής τοποθέτησης. 
 
Ευελπιστούμε και ευχόμαστε ότι η κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα συνεχίσει να ενισχύει με τέτοιου είδους χρηματοδοτικά εργαλεία τις τοπικές κοινωνίες για την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και για την αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών.
 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 
ΣΥΡΙΖΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ