Ν. Στρατάκης – EXELIXIS: Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

12:34 μ.μ. - Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022
12:06 μ.μ. - Παρ, 10/34/2022
Image: Ν. Στρατάκης – EXELIXIS: Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

Δεν εμφανίζονται σωστά ούτε τα δικαιώματα του παραγωγού

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα γίνονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ οπότε θα πρέπει οι παραγωγοί να μεριμνήσουν να κάνουν έγκαιρα να μεριμνήσουν. Ο κ. Νίκος Στρατάκης υπεύθυνος του γραφείου EXELIXIS μιλώντας στον Ηχώ 99,8 αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν φέτος στην όλη διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα τα κέντρα υποδοχής δηλώσεων ακόμα και εάν ήταν χρόνια πιστοποιημένα, κλήθηκαν να κάνουν από την αρχή φάκελο πιστοποίησης καθώς τέθηκαν νέες προδιαγραφές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, έγινε η μετάπτωση των δεδομένων των δηλώσεων στην πλατφόρμα gov.gr που επέφερε καθυστερήσεις χρονιά, εξήγησε.

Προσθέτοντας οτι πλέον η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Η ημερομηνία για τις δηλώσεις λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν φαίνεται, τουλάχιστον ως τώρα, να δοθεί παράταση.

hxonews

Οι παραγωγοί θα πρέπει λοιπόν μέχρι τις 30 Ιουνίου να κάνουν την δήλωσή τους. Ωστόσο προκύπτει ένα ζήτημα με όσους λαμβάνουν επιδοτήσεις και συγκεκριμένα για την περιοχή μας για τις ελιές. Όσοι δεν κάνουν εμπρόθεσμη δήλωση ενεργοποίησης δικαιωμάτων επιβαρύνονται με 1% κάθε μέρα, επί της ενίσχυσης. Όσον αφορά τα θερμοκήπια και τα κηπευτικά κάλυψης επειδή δεν λαμβάνουν κάποια μορφή επιδότησης πέρα από τα στρεμματικά αυτοί δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά καλό είναι να γίνουν από τους παραγωγούς εμπρόθεσμες δηλώσεις.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Στρατάκη