Ν. Παπαθανάσης: «Σπάνε στα δύο» οι λαϊκές αγορές λόγω κορωνοϊού

9:41 π.μ. - Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
09:04 π.μ. - Πέμ, 02/41/2020
Image: Ν. Παπαθανάσης: «Σπάνε στα δύο» οι λαϊκές αγορές λόγω κορωνοϊού

Σκοπός είναι να αποτραπεί ο συγχρωτισμός πολιτών

Μια δεύτερη λαϊκή αγορά θα δημιουργηθεί κοντά σε κάθε λαϊκή αγορά που λειτουργούσε έως σήμερα στην Αττική, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Oπως είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ANT1, κάθε λαϊκή αγορά «σπάει» στα δύο και δημιουργείται μια δεύτερη σε δρόμο σχετικά κοντά σε εκείνον που παραδοσιακά πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά σε κάθε συνοικία. Σκοπός είναι να αποτραπεί ο συγχρωτισμός πολιτών.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, δεδομένων των μέτρων για αραίωση των πάγκων, «και θα μπορούν περισσότεροι παραγωγοί να δουλέψουν και θα υπάρξει μείωση του αριθμού των καταναλωτών που θα βρίσκονται σε κάθε λαϊκή αγορά», συγκριτικά με την λειτουργία μόνο μίας λαϊκής.

«Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Θέλουμε να δουλεύουν οι λαϊκές, αλλά πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Σε όποια λαϊκή αγορά δεν τηρούνται τα μέτρα, η λαϊκή θα κλείνει για ένα διάστημα 10-15 ημερών», συνέχισε ο ίδιος ενώ σχετικά με τις τιμές των προϊόντων και ιδιαίτερα των πορτοκαλιών, ο υφυπουργός είπε ότι αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με το νόμο της αγοράς και της ζήτησης.

Αναφορικά με τα μέσα προστασίας από τον κορονοϊό, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι χθες στα ράφια των σούπερ μάρκετ υπήρχαν 770.000 τεμάχια απολυμαντικών, σημειώνοντας ότι την άλλη εβδομάδα η ημερήσια παραγωγή στην χώρα μας, καθώς ομαλοποιούνται οι προμήθειες αιθυλικής αλκοόλης, θα φθάσει το 1 εκατομμύριο τεμάχια, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές και τις καταγγελίες για αισχροκέρδεια, ο κ. Παπαθανάσης επανέλαβε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και σημείωσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει και σημαντική αύξηση στην τιμή των πρώτων υλών.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις μάσκες, είπε ότι ομαλοποιείται η τροφοδοσία και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει πλήρης κάλυψη και της αγοράς, καθώς θα έχει ήδη διασφαλιστεί μεγάλη επάρκεια για το προσωπικό των νοσοκομείων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ