Ν. Παπαδάκης: Στο Υπουργείο ο ΤΟΕΒ Κουτσουρά για μονάδα αφαλάτωσης

11:19 π.μ. - Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018
11:06 π.μ. - Σάβ, 02/19/2018
Image: Ν. Παπαδάκης: Στο Υπουργείο ο ΤΟΕΒ Κουτσουρά για μονάδα αφαλάτωσης

Διεκδικούν και ανταποδοτικά έργα λόγω Αθερινόλακου

Μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ανομβρία λαμβάνει ο ΤΟΕΒ Κουτσουρά διαβλέποντας ότι οι μέχρι τώρα ελάχιστες βροχοπτώσεις δεν  είναι αρκετές για να μπορέσουν οι παραγωγοί να καλλιεργήσουν. Οι αποφάσεις που έλαβε ο ΤΟΕΒ αφορούν στο ότι εξακολουθεί να ισχύει η  θερινή τιμή 0.12 ευρώ /m3 .  Θα προχωρήσουν ακόμη και σε αφαίρεση υδρομέτρου εάν διαπιστωθεί άσκοπη σπατάλη νερού με διαρροές στους δρόμους.  
 
Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κουτσουρά, Νικήτας Παπαδάκης, μιλώντας στον Ηχώ Fm 99,8 αναφέρθηκε στους λόγους που τους οδήγησαν να λάβουν τα παραπάνω μέτρα και να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου σε παραγωγούς και καταναλωτές. Πρόσθεσε ότι αν και  είχαν δοθεί υποσχέσεις για  ανταποδοτικά έργα στην περιοχή λόγω του  έργου της ΔΕΗ στον Αθερινόλακο τελικά η περιοχή δεν έχει δει την υλοποίησή τους. Επίσης πρότεινε ως λύση την αφαλάτωση και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για να μπορέσει να διασφαλιστεί νερό.   Μάλιστα υπάρχει ήδη και έχουν στη διάθεσή τους μια προμελέτη για αφαλάτωση. Τα θέματα αυτά θα θέσουν στο αρμόδιο Υπουργείο όπου προγραμματίζεται συνάντηση το επόμενο διάστημα μετά από συνεργασία με τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμ. Θραψανιώτη. 
 
Ο κ. Παπαδάκης στάθηκε ακόμη  στα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν  το καλοκαίρι και στην ύδρευση  οπότε οι ανάγκες θα αυξηθούν λόγω και της μεγάλης επισκεψιμότητας από τουρίστες με το άνοιγμα των ξενοδοχείων. 
 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Νικήτα Παπαδάκη: