Άγνωστο το μέλλον στη Στέγη Υποστηριζόμενης διαβίωσης Ιεράπετρας

12:14 μ.μ. - Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017
12:12 μ.μ. - Δευ, 04/14/2017
Image: Άγνωστο το μέλλον στη  Στέγη Υποστηριζόμενης διαβίωσης Ιεράπετρας

Τι απαντά ο πρόεδρος Ν. Παπαδάκης στις καταγγελίες για ελλιπή παροχή υπηρεσιών και για τους απλήρωτους εργαζομένους

Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του ο κ. Ν. Παπαδάκης υπεύθυνος στην Στέγη Υποστηριζόμενη διαβίωσης Ιεράπετρας βρέθηκε σήμερα στο στούντιο  του ΗΧΩfm 99,8 προκειμένου να δώσει τις δικές του απαντήσεις και να εκφράσει τις θέσεις του με αφορμή τις καταγγελίες που είχε δεχθεί η εκπομπή «Καλημέρα Λασίθι» για απλήρωτους εργαζόμενους αλλά και ελλιπή παροχή υπηρεσιών προς τα φιλοξενούμενα άτομα. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ
Στην δομή της Ιεράπετρας - καθώς η εταιρία έχει δομή  και στην Αθήνα -  φιλοξενούνται άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα με νοητική στέρηση. Ο κ. Παπαδάκης περιέγραψε τους τρόπους χρηματοδότησης της Στέγης  , τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ περίπου 1.500.000 ευρώ  και την ένταξη από 1-1 2016 στον ΕΟΠΥΥ. Από τον ΕΟΠΎΥ ωστόσο δεν έχουν λάβει χρήματα τα οποία ως δομή δικαιούνται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Παρά την οικονομική δυσχέρεια ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι οι ένοικοι έχουν καλές συνθήκες διαβίωσης μέσα στη Στέγη , οι εργαζόμενοι φροντίζουν να τους παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, υπάρχει μέριμνα και φροντίδα  για τον ρουχισμό τους και το φαγητό τους. Επιπλέον στη Στέγη έχουν γίνει έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξέφρασε την ελπίδα ο ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του για να πληρωθούν και οι εργαζόμενοι και η Στέγη να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει υπηρεσίες γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος να κλείσει η δομή  τους επόμενους μήνες, είναι ορατός.  
Κατά τη διάρκεια της  εκπομπής παρενέβη  η μητέρα κα Χρυσούλα Παράσογλου που περιέγραψε τη δική της εμπειρία από την παραμονή του παιδιού της στη Στέγη.


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παπαδάκη: