Ν. Κυφωνίδης : Θα έρθει η μέρα που αγρότες και ναυτεργάτες θα διεκδικούν μαζί τα δίκαια αιτήματά τους

11:38 π.μ. - Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017
11:05 π.μ. - Πέμ, 18/38/2017
Image: Ν. Κυφωνίδης : Θα έρθει η μέρα που αγρότες και ναυτεργάτες θα διεκδικούν μαζί τα δίκαια αιτήματά τους

Ποιά είναι η επιτροπή αγώνα αγροτών Ιεράπετρας

Εκ μέρους της επιτροπής αγώνα αγροτών Ιεράπετρας ο κ. Νίκος Κυφωνίδης μίλησε στον ΗΧΩ fm 99,8  για τις θέσεις και τις απόψεις τους με αφορμή και την ανακοίνωσή τους για τις  απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που πραγματοποιούνται που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες που ψηφίζεται το νέο πακέτο μέτρων στη βουλή. Συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετείχαν ενεργά αγροτικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων από όλη τη χώρα
 
 
Είμαστε μια ομάδα  αγροτών η οποία είχε προκύψει από  μια ανοιχτή σύσκεψη στην Ιεράπετρα τους προηγούμενους μήνες μετά  από κινητοποιήσεις αγροτών λόγω, και τότε, της  απεργίας της ΠΝΟ, αναφέρει ο κ. Κυφωνίδης προσθέτοντας στη συνέχεια.  Μας  βρίσκει σύμφωνους το κίνημα των μπλόκων που έχει αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα. Και πιστεύουμε ότι  πρέπει να αναπτύξουμε το μέτωπο της κοινωνικής συμμαχίας.  Σήμερα ψηφίζονται στη βουλή νέα μέτρα επώδυνα για όλους μας . Στη χώρα γίνεται ένας ξεσηκωμός. Οι αγρότες θα πρέπει  κάνουν τον δικό τους αγώνα, τόνισε.
 
Ακολουθεί συνέντευξη Ν. Κυφωνίδη
 

 
 
Η Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα αγροτών Ιεράπετρας
Η επιτροπή αγώνα αγροτών Ιεράπετρας χαιρετίζει τις μαζικές μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα
Σε αυτές τις συγκεντρώσεις συμμετείχαν ενεργά αγροτικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων από όλη τη χώρα συμβάλλοντας στην επιτυχία των συγκεντρώσεων. Η νέα αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις ευλογίες της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου δεν αφήνει κανέναν απ’έξω.
 
 
Η φτωχή μικρομεσαία αγροτιά είναι στο στόχαστρο, αφού η μείωση του κουτσερεμένου αφορολόγητου που με τις πολύμηνες συγκεντρώσεις στα μπλόκα αποκτήσαμε είναι μέσα στη νέα συμφωνία-4ο μνημόνιο. Το χαράτσι των 650 ευρώ σε όλη την αγροτιά, η νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, οι περικοπές στις αγροτικές συντάξεις  είναι σε συνδυασμό με τα «αντιμέτρα» που φοροαπαλάσσουν το μεγάλο κεφάλαιο και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του. Ανάμεσα τους και οι μεγαλέμποροι-μεσάζοντες που βγαίνουν ενισχυμένοι από αυτή την συμφωνία ενώ τον τελευταίο μήνα με τις αθρόες εισαγωγές τους σε κηπευτικά αγροτικά προϊόντα μας έχουν χαντακώσει στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα.
 
Εμείς η επιτροπή αγώνα αγροτών Ιεράπετρας ενώνουμε την φωνή μας με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, τους αυτοπασχολούμενους της πόλης και στοχεύουμε μαζί στον κοινό μας αντίπαλο που είναι το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Στεκόμαστε απέναντι τους και καταδικάζουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός μόνιμου απεργοσπαστικού μηχανισμού, από τους μεγαλοαγρότες της Κρήτης, την περιφέρεια και τις τοπικές δημοτικές αρχές, ως μέσο πίεσης απέναντι στην μαχόμενη εργατιά. Από κοντά τους σιγοντάρουν μεγαλέμποροι –εισαγωγείς αγροτικών προϊόντων και από την πόλη μας που εξαιτίας τους γεμίζουν τα ράφια με εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα ενώ τα δικά μας προϊόντα τα παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές καταδικάζοντας μας στην φτώχεια.
 
Καλούμε όλους του συναδέλφους αγρότες και συναδέλφισσες αγρότισσες να μην ανταποκριθούν στο ύπουλο κάλεσμα τους, αποπροσανατολίζοντας την φτωχή μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής μας από το να συνειδητοποιήσει ποιος βρίσκεται απέναντι μας. Τώρα είναι πιο σημαντική από ποτέ η κοινή δράση αγροτών, εργατών και αυτοπασχολούμενων απέναντι σε αυτούς που μας ξεκληρίζουν και τσακίζουν τη ζωή μας. Σας καλούμε να τους τσακίσουμε εμείς πριν να είναι πολύ αργά.
 
17 Μαϊου 2017
 
Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ιεράπετρας