Ν. Ξυλούρης: Η Περιφέρεια στο συνέδριο για μεγάλα φράγματα και ταμιευτήρες στην Αθήνα την Πέμπτη

9:07 π.μ. - Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017
09:10 π.μ. - Τρί, 10/07/2017
Image: Ν. Ξυλούρης: Η Περιφέρεια στο συνέδριο για μεγάλα φράγματα και ταμιευτήρες στην Αθήνα την Πέμπτη

Ο αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων μίλησε στον Ηχώ fm 99,8

 
Για θέματα που έχουν να κάνουν με τα εγγειοβελτιωτικά έργα στο ν. Λασιθίου με ιδιαίτερη αναφορά στην προσαγωγό Διώρυγα  Μύρτου - Φράγματος Μπραμιανών και τη λιμνοδεξαμενή Ζου στη Σητεία.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του  για την προσαγωγό  διώρυγα  Μύρτου -  Φράγματος , έχει γίνει συζήτηση μεταξύ του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμ. Θραψανιώτη και του ΓΓ  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου  να υποβληθεί πρόταση από την Περιφέρεια για την ένταξη του έργου ,που έχει οριστική μελέτη, στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , προς χρηματοδότηση. Είναι ένα μεγάλο έργο όχι μόνο από οικονομικής άποψης αλλά και λόγω της αναγκαιότητάς και χρησιμότητάς του. Η πρόταση είναι έτοιμη από την πλευρά της Περιφέρειας και  όταν επιστρέψει ο Περιφερειάρχης από το εξωτερικό όπου βρίσκεται θα αποσταλεί στο Υπουργείο.  Το πώς θα γίνει η χρηματοδότηση, εάν θα είναι από το ΕΣΠΑ και το Υπουργείο ή από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων  είναι ένα θέμα που τους  απασχολεί ωστόσο αυτό που ενδιαφέρει είναι να βρεθεί η χρηματοδότηση και  να υλοποιηθεί το έργο.
Κατόπιν  αναφέρθηκε στο έργο της λιμνοδεξαμενής  του Ζου στη Σητεία  όπου υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και μετέφερε τη διάθεση και του Περιφερειάρχη  να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να ολοκληρωθεί το έργο.  
Σχολίασε στη συνέχεια ότι το θέμα  της ενιαίας διαχείρισης υδάτων στην Κρήτη  είναι μεγάλο , λόγω της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της αλλά  και της αναγκαιότητας αξιοποίησης  τους  για την αγροτική παραγωγή.  Πρόσθεσε ότι στην Αθήνα την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνέδριο  για τα  μεγάλα φράγματα  και τους ταμιευτήρες και θα γίνει  ενημέρωση  για τον σχεδιασμό , τις νέες προτάσεις και  κατευθύνσεις για αξιοποίηση των υδάτινων πόρων
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη Αντιπεριφερειάρχη Ν. Ξυλούρη: