Ν. Κοκκίνης: "Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για τις σχολές στο Λασίθι"

10:43 π.μ. - Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021
10:03 π.μ. - Δευ, 29/43/2021
Image: Ν. Κοκκίνης: "Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για τις σχολές στο Λασίθι"

Σύσσωμο το Λασίθι σε Υπουργείο Παιδείας και Μέγαρο Μαξίμου για τις πανεπιστημιακές σχολές, προτείνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγίου Νικολάου "ΑλλάΖουμε τον Δήμο" στον Ηχώ 99,8

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στον νομό Λασιθίου και τον Άγιο Νικόλαο και τα συμπεράσματα από την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Αγίου Νικολάου με τους επικεφαλής του Δ.Σ. και τη συμμετοχή των Βουλευτών του νομού, του πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ κ.α. με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγίου Νικολάου "ΑλλάΖουμε τον Δήμο" κ. Νίκος Κοκκίνης. Εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του και ευχήθηκε να διαψευστεί σχετικά με το συμπέρασμα το οποίο ο ίδιος αποκόμισε ότι δηλαδή πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη λειτουργήσουν τα υπο αναστολή τμήματα ΤΕΦΑΑ και Φυσικοθεραπείας σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα αντίστοιχα. Τα επιχειρήματα του κ. Υφυπουργού, για ακαδημαϊκά κριτήρια, βιωσιμότητα, σκοπιμότητα, συνάφεια με άλλα τμήματα, σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες αντικρούστηκαν από τους συμμετέχοντες. Που σημαίνει ότι το θέμα είναι εάν υπάρχει τελικά πολιτική βούληση. Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει. Αυτό που προτείνω είναι ως Λασίθι να ενώσουμε δυνάμεις, μαζί με τους Βουλευτές, την ΠΕΔ, το Περιφερειακό Συμβούλιο και να επιδιώξουμε άμεση επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας και με το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ο κ. Κοκκίνης.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες γέφυρες και διασυνδέσεις που μπορούν να γίνουν μεταξύ τοπικών κοινωνιών και πανεπιστημίων που αφορούν την κοινωνική εργασία, το περιβάλλον, την τοπική ανάπτυξη, την ενέργεια κ.α. Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, που γνωρίζει λίγο καλύτερα τα τελευταία τρία χρόνια, παράγεται σημαντικό έργο, καινοτομίας, έρευνας, καινοτομίας. Εξίσου σημαντικό έργο παράγεται από το ΕΛΜΕΠΑ, το ΙΤΕ, το Πολυτεχνείο. Έχει υπογραφεί μάλιστα μια συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Κρήτης, ΙΤΕ, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ώστε το έργο τους να συνδυαστεί με τη γεωργία και την αγροδιατροφή. Τη σύνδεση του προϊόντος από την παραγωγή στην προώθηση την πώληση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προώθηση, ποιότητα, τυποποίηση κλπ, ανέφερε ο κ. Κοκκίνης.