Ν. Καμινογιαννάκης: Η Αστυνομία να αποσυρθεί από τη φύλαξη γηπέδων

9:58 π.μ. - Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
09:12 π.μ. - Δευ, 11/58/2023
Image: Ν. Καμινογιαννάκης: Η Αστυνομία να αποσυρθεί  από τη φύλαξη γηπέδων

Tι λέει για τη σημερινή διαμαρτυρία ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό οπαδικής βίας που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για καθολική διαμαρτυρία, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου "καλεί όλους τους συναδέλφους αστυνομικούς τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14.00 έξωθεν του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου να συμμετάσχουν δυναμικά ως το οφείλουμε στο συνάδελφο μας". Ο Γραμματέας της Ένωσης μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 αφορμή το περιστατικό που έγινε στου Ρέντη από οργανωμένη, θεωρούν, επίθεση εναντίον των αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ένας αστυνομικός 31 ετών δίνει μάχη για τη ζωή του και ευχόμαστε να τα καταφέρει. Στο παρελθόν συνάδελφοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Ο Έλληνας αστυνομικός είναι μέλος της κοινωνίας και πρέπει να είναι και να αντιμετωπίζετε ισάξια. Η εξάπλωση των συμμοριών στα γήπεδα πρέπει να τελειώσει. Να προωθηθεί ο υγιείς αθλητισμός. Θεωρούμε ότι οι ίδιες οι ομάδες θα πρέπει να κρατήσουν ασφαλείς του χώρους. Χρέος της Αστυνομίας είναι να διατηρήσει το αίσθημα ασφάλειας στην πολίτη. Όσο εμείς φυλάμε αθλητικές εγκαταστάσεις η κοινωνία είναι μη ασφαλής. Αυτό που ζητάμε είναι η απεμπλοκή μας από τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης η πολιτική ηγεσία πρέπει να σταθεί αυτή τη στιγμή στον Έλληνα αστυνομικό. Καλούμε σήμερα στην Αστυνομική διεύθυνση τους αστυνομικούς αλλά και τους πολίτες, είπε κλείνοντας ο κ. Καμινογιαννάκης.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καμινογιαννάκη:

Κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης

Η κατηφόρα της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει τέλος και τις συνέπειες αυτής αντιμετωπίζει ένας ακόμη άνθρωπος ένας 31χρονος αστυνομικός που χαροπαλεύει για τη ζωή του γιατί απλά έκανε τη δουλειά του.

Όσο η συντεταγμένη Πολιτεία δεν τιμωρεί τέτοιες ενέργειες αλλά χαϊδεύει τα αγαπημένα παιδιά των Π.Α.Ε.- Κ.Α.Ε. κλπ τόσο λύση δεν θα βρίσκεται, απλά θα πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων και θα ακολουθούν «βαρύγδουπες δηλώσεις».

Θα ακούσουμε πάλι δεσμεύσεις από τα «κυβερνητικά χείλη» που θα δηλώνουν την απέχθειά τους και τη λύπη τους για το συμβάν…Θα ακούσουμε όμως επιτέλους αλήθειες;

Ποια είναι η στάση της κάθε Κυβέρνησης απέναντι στους μεγαλοϊδιοκτήτες των Π.Α.Ε.–Κ.Α.Ε. κλπ όταν οι ίδιοι διαρκώς καταφέρονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων που λαμβάνουν μέτρα τάξης κλπ στα γήπεδα;

Για ποιο λόγο η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει μέτρα τάξης σε αγώνες ανώνυμων εταιρειών;

Για ποιο λόγο τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν χαρακτηρίζονται ως «ιδιώνυμα»;

Πόσες επιτροπές απαιτούνται για να αποφασιστεί η αυτονόητη επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας;

Αν δεν μπορείτε να εγγυηθείτε την ομαλή διεξαγωγή αγώνων, αλλά αρκείστε στην υπό διαβούλευση καταβολή των 30 ευρώ στους αστυνομικούς που εμπλέκονται στα μέτρα των γηπέδων, - άραγε τόσο κοστολογείται η σωματική μας ακεραιότητα και κατ’ επέκταση η ζωή μας;- τότε κλείστε το «μαγαζάκι».

Το ποτήρι κύριοι ξεχείλισε. Η οργή και η αγανάκτηση κάνουν ακόμα και τα κόκκαλα των εκατοντάδων νεκρών μας να τρίζουν. Οι συνάδελφοι έχουν φτάσει σε τέλμα και για τους περισσότερους πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης, πράγμα που εσάς ούτε σας αγγίζει αλλά ούτε καν φτάνει στη σφαίρα της φαντασίας σας.

ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ;;;; ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!

Οι εποχές που οι Αστυνομικοί είχαν μνήμη χρυσόψαρου και σας έδιναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη τελείωσαν.

Πόσο αίμα και πόσοι νεκροί πρέπει να αποδείξουν ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού είναι επικίνδυνο;

Σήμερα η οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας και του τραυματία συναδέλφου μας προσευχόμαστε να ξεπεράσει τον κίνδυνο που διατρέχει και το αίμα του να είναι το τελευταίο.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΑ!!

Με εκτίμηση, Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Ε.Α.Υ.Ν.Η.

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ

Νικόλαος

Ε.Α.Υ.Ν.Λ

ΒΑΜΒΑΣΑΚΗΣ

Μιχαήλ

Ε.Α.Υ.Ν.Ρ.

ΓΥΠΑΡΗΣ

Ανδρέας

Ε.Α.Υ.Ν.Χ.

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ

Στυλιανός