Ν. Δασκαλάκης Καλοί οιωνοί για τις εξαγωγές σε ντομάτα και πιπεριά

8:53 π.μ. - Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
08:10 π.μ. - Παρ, 21/53/2016
Image: Ν. Δασκαλάκης Καλοί οιωνοί για τις εξαγωγές σε ντομάτα και πιπεριά

Να μιλάμε για αγροδιατροφική οικονομία

Τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας κ. Νίκο Δασκαλάκη, περιφερειακό σύμβουλο , φιλοξένησε ο ΗΧΩ.  Ο κ. Δασκαλάκης μας είπε ότι η εκταμίευση της επιδότησης αναμένεται να  γίνει αρχές  του Νοέμβρη. Ένας αγρότης που λαμβάνει 1000 ευρώ θα πάρει πρώτη δόση 350 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό περίπου τα Χριστούγεννα 
Είπε ακόμη ότι άνοιξαν προγράμματα για τους νέους αγρότες και μεταξύ των προϋποθέσεων  να έχουν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ και να έχουν επιλέξει επιδοτούμενη καλλιέργεια  στα απαιτούμενα στρέμματα ώστε με βάση το τεκμαρτό να συμπληρώνεται 8.000 μικτό εισόδημα. 
Υποστήριξε ότι η Ιεράπετρα είναι μια αγροτική περιοχή αλλά δεν  θα πρέπει να μιλάμε για πρωτογενή τομέα  αλλά για αγροδιατροφική οικονομία. 
Ακόμη ότι οι οιωνοί είναι καλοί για τη φετινή χρονιά ειδικά για την πιπεριά και τη ντομάτα με τις εξαγωγές να απευθύνονται κυρίως σε αγορές των βαλκανικών χωρών και της κεντρική Ευρώπης. 
Μας μίλησε τέλος  για το Συνέδριο Ευρωπαίων αγροτών που έγινε στην Αθήνα αλλά και για το 3ο  πανελλήνιο συνέδριο αγροτικής ανάπτυξης,  στα οποία έλαβε μέρος.