Ν. Δασκαλάκης: 7 εκατομμύρια ευρώ από τη βασική ενίσχυση στην Ιεράπετρα

9:32 π.μ. - Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017
09:10 π.μ. - Δευ, 16/32/2017
Image: Ν. Δασκαλάκης: 7 εκατομμύρια ευρώ από τη βασική ενίσχυση στην Ιεράπετρα

Η πρώτη δόση της επιδότησης του λαδιού αναμένεται να καταβληθεί στις 26 Οκτωβρίου

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας και περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Δασκαλάκης σε δηλώσεις του στον Ηχώ fm 99,8 σχετικά με την επίσκεψη του ΓΓ του ΥΠΑΑΤ είπε ότι όλοι οι φορείς ανέδειξαν την   ανάγκη ενίσχυσης του νερού του φράγματος   Μπραμιανών από άποψη ποσότητας και ποιότητας. Είναι ένα έργο  πρώτο στις ιεραρχήσεις στα εγγειοβελτιωτικά και όπως είπε ο Γ.Γ.  αναμένεται μέσα στο έτος η ολοκλήρωση διαχειριστικών σχεδίων των λεκανών απορροής καθώς  και της τιμολόγησης του νερού.
Άλλο θέμα για το οποίο έγινε εκτενής συζήτηση ήταν η φορολόγηση των  αγροτών με έμφαση στις  ομάδες παραγωγών και τα συλλογικά  σχήματα, επισημάνθηκε  ότι είναι σοβαρό πρόβλημα δεδομένου οτι έχουμε να κάνουμε με δυναμικές καλλιέργειες που ταυτόχρονα είναι οικογενειακές επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας και αυτό είναι μια παράμετρος που θα πρέπει να εξεταστεί.  
Σε  σχέση με τους εργάτες γης είπε ότι  η αλλαγή του νομοθετικού σχεδίου είναι σε θετική κατεύθυνση υπάρχουν όμως και ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν  όπως η νομιμοποίηση των παρατύπως διαμενόντων
 
Τέλος σε ότι αφορά τις επιδοτήσεις ο κ. Δασκαλάκης είπε ότι  η καταβολή της πρώτης δόσης  που θα αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο ποσοστό χρημάτων που δικαιούται ο εκάστοτε παραγωγός  -θα πληρωθεί το 70% της βασικής ενίσχυσης- αναμένεται στις 26 Οκτωβρίου και η δεύτερη δόση το υπόλοιπο δηλαδή,  από τις 16 Δεκεμβρίου και μετά. Το ύψος των επιδοτήσεων που θα δοθούν σε παραγωγούς της Ιεράπετρας εκτιμάται ότι θα φτάσει τα  7 εκατομμύρια  ευρώ.