Ν. Δασκαλάκης: Καλώς πάρθηκε η απόφαση διακοπής λειτουργίας του Γηροκομείου

10:57 π.μ. - Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
10:04 π.μ. - Παρ, 03/57/2020
Image: Ν. Δασκαλάκης: Καλώς πάρθηκε η απόφαση διακοπής λειτουργίας του Γηροκομείου

Διαφωνεί με το ενδεχόμενο κατάθεσης ένστασης κατά της απόφασης

Σχετικά με την απόφαση διακοπής λειτουργίας του Γηροκομείου Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπρόεδρος τους συλλόγου φίλων τρίτης ηλικίας κ. Νίκος Δασκαλάκης.

Όπως είπε η δομή λειτουργεί εδώ και 18 περίπου χρόνια παράτυπα. Εν μέσω κορωνοϊού το κτίριο στο οποίο στεγάζεται τώρα η δομή δεν πληροί κάποιες προϋποθέσεις πχ τουαλέτες, αποστάσεις κλινών μεταξύ των τροφίμων, δυσκολίες που αντικειμενικά τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να ξεπεραστούν . Βέβαια μέτρα υγιεινής λαμβάνονται όμως θα πρέπει να δούμε την πραγματική κατάσταση. Εάν λοιπόν συμβεί το οτιδήποτε αντιλαμβάνεται κανείς τις συνέπιες και για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται αλλά και ο κίνδυνος να τεθεί ο δήμος, ο νομός σε καραντίνα, σημείωσε ο κ. Δασκαλάκης

Όσον αφορά το που θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι τρόφιμοι είπε ότι ο Δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει για όσους μένουν στη δομή μετά από πρόταση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου. Μια άλλη λύση είναι η μεταφορά σε νόμιμες δομές που υπάρχουν στο νομό όπως αυτές στο Οροπέδιο Λασιθίου τη Λ ατσίδα ή την δομή Αγια Τριάδα. Εάν κάποια δομή έχει κενές θέσεις και δεν δεχτεί θα μπορούσε να γίνει επίταξη από το αρμόδιο υπουργείο ή την Περιφέρεια . Άλλες λύσεις είναι η φιλοξενία από άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος ή η μεταφορά στη νεα δομή του κ. Γ.Αγγελάκη

Εξέφρασε την άποψη ότι για όλους τους παραπάνω λόγους εκτιμά ότι καλός πάρθηκε η απόφαση για τη διακοπή λειτουργίας του Γηροκομείου και πως δεν συμφωνεί να γίνει ένσταση κατά της απόφαση από τον Σύλλογο φίλων τρίτης ηλικίας και πώς άλλωστε να γίνει για ένα γηροκομείο που δεν υπάρχει, επεσήμανε.

Για τους εργαζόμενους ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού.

Σε ότι δε αφορά το χρέος από παλαιότερες οφειλές αυτό βαραίνει όλες τις προηγούμενες διοικήσεις. Θεωρεί ότι από τη στιγμή που πρωτόδικα έχει κερδηθεί η απόφαση και αναμένεται ανάλογη αθωωτική σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, θα μπορούσε να ζητηθεί από το ΙΚΑ αναστολή πληρωμής τους χρέους από το ΙΚΑ μέχρι το τελεσίδικο της απόφασης.

Ακολουθεί συνέντευξη: