"Μύσων": Τραγικές ελλείψεις στην ειδική αγωγή κόντεψαν να στοιχίσουν τη ζωή μαθητή

12:11 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024
12:04 μ.μ. - Τετ, 03/11/2024
Image: "Μύσων": Τραγικές ελλείψεις στην ειδική αγωγή κόντεψαν να στοιχίσουν τη ζωή μαθητή

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α'/θμιας Εκπαίδευσης Σητείας «ο Μύσων»

Τρίτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον Αυτισμό και η Σητεία παραλίγο να θρηνήσει θύμα λόγω έλλειψης νοσηλευτή στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

Η έλλειψη νοσηλευτή έγινε αφορμή να δημοσιευτούν και να επανέλθουν με τον πιο τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα της πόλης οι επανειλημμένες διεκδικήσεις του Συλλόγου μας. Κάθε σχολική μονάδα, πόσο μάλλον στις δομές ειδικής αγωγής, πρέπει να είναι στελεχωμένη με σχολικό νοσηλευτή και ΕΒΠ. Το περιστατικό συνέβη τη Τρίτη 2/4/2024 κατά τη διάρκεια του προγράμματος συνεργασίας του ΚΔΑΠ- ΑμεΑ, του ΕΕΕΕΚ Σητείας και του ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί μας παραλίγο να χάσει την ζωή του στον χώρο του ειδικού Δημοτικού σχολείου Σητείας. Ύστερα από την άμεση παρέμβαση του νοσηλευτή του ΕΕΕΕΚ και κάνοντας μέθοδο ΚΑΡΠΑ για να επαναφέρει το παιδί, επανήλθε και τώρα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Ο φτωχός συγγενής της εκπαίδευσής η ειδική αγωγή στην πόλη της Σητείας στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτήριο χωρίς αυλή και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές. Σαν να μην έφτανε αυτό παρά τις συνεχείς πιέσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Σητείας «ο Μύσων» προς όλες τις κατευθύνσεις, καμία στελέχωση δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας « ο Μύσων» διεκδικεί την κάλυψη των δομών ειδικής αγωγής με προσωπικό ΕΕΠ -ΕΒΠ και σχολικό νοσηλευτή από την πρώτη μέρα λειτουργίας. Αποτελεί ευθύνη της ΔΙΠΕ Λασιθίου η διασφάλιση του ίσου δικαιώματος πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση και η ασφάλεια των μαθητών.

Διεκδικούμε:

Οργανικές θέσεις ΕΒΠ- Σχολικών Νοσηλευτών σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης μας και κατά πρώτο λόγο σε όλες τις δομές ειδικής Αγωγής

Άμεση κάλυψη με σχολικό νοσηλευτή της θέσης που υπάρχει ήδη στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σητείας

Στελέχωση με όλες τις ειδικότητες των δομών Ειδικής Αγωγής.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αλεξάκης Αλέξανδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Ζαχαριάδου Αγγέλα