Μύρτος ρωγμή στο σχολείο – Α. Πανταζής: «Μάλλον έγιναν έλεγχοι της πλάκας»

1:02 μ.μ. - Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023
01:03 μ.μ. - Δευ, 27/02/2023
Image: Μύρτος ρωγμή στο σχολείο – Α. Πανταζής: «Μάλλον έγιναν έλεγχοι της πλάκας»

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Αναφορικά με το πρόβλημα που ανέκυψε στο δημοτικό σχολείο Μύρτου με τις ρωγμές που παρατηρήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγάζεται μουσειακός χώρος, (το σχολείο είναι στον πρώτο όροφο) τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρης Πανταζής.

Όπως δήλωσε, το θέμα είναι αρκετά σοβαρό. Η δημοτική αρχή πριν λίγους μήνες, μετά τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου διαβεβαίωνε ότι η στατικότητα των κτιρίων σχολείων είναι καλή και όποιες επιφανειακές ρωγμές υπήρχαν στα σχολεία θα αντιμετωπίζονταν με σχετικές παρεμβάσεις.

Διαπιστώνεται τώρα από την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων που επισκέφθηκε τον χώρο με αφορμή την περαιτέρω αξιοποίηση του κτιρίου στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί μουσείο, ότι στο ισόγειο υπάρχουν ρωγμές (σε μια μάλιστα χωράνε τα δάχτυλα και η παλάμη του χεριού), και κρίνεται ακατάλληλο για αυτό και αποσύρει τις αρχαιότητες. Μετά από αυτό, θεωρούμε ότι τίθεται θέμα στατικότητας και του πρώτου ορόφου, όπου δηλαδή βρίσκεται το σχολείο. Θεωρούμε επίσης ότι η δημοτική αρχή μας ενέπαιξε, εμάς αλλά και τους γονείς.

Είχαμε παλαιότερα ζητήσει να γίνουν έλεγχοι για την ασφάλεια, τη στατικότητα, τη σεισμικότητα σχολείων και δημόσιων κτιρίων. Δεν έγινε τότε. Έγινε με εντολή του Υπουργείου μετά το σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Διαπιστώνουμε ότι ο έλεγχος ήταν μάλλον της πλάκας. Ή έγινε κατ΄ επιλογή σε κάποια κτίρια και όχι σε όλα. Ας βγουν να μας απαντήσουν τι γίνεται με αυτή την ιστορία και τι μέτρα θα πάρουν. Τι θα είχε γίνει εάν είχε γίνει ένας μεγαλύτερος σεισμός, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζής.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη