Μύρτος: Επικίνδυνες ρωγμές στο σχολείο – Να ελεγχθεί άμεσα η στατικότητα του κτιρίου

10:06 π.μ. - Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023
10:03 π.μ. - Δευ, 27/06/2023
Image: Μύρτος: Επικίνδυνες ρωγμές στο σχολείο – Να ελεγχθεί άμεσα η στατικότητα του κτιρίου

Με αφορμή την επίσκεψη Πλακιωτάκη στο Μύρτος ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αλέξανδρος Παντελάκης μιλά στον Ηχώ

Ένα σοβαρό θέμα ανέκυψε πρόσφατα στην τοπική κοινότητα Μύρτου και έχει να κάνει με τη στατικότητα και την ασφάλεια του κτιρίου όπου στεγάζεται το δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Αλέξανδρο Παντελάκη που μίλησε στον Ηχώ 99,8 σε χώρο που παραχωρήθηκε από την εκκλησία, στεγάζεται μουσείο στο ισόγειο του κτιρίου και στον πρώτο όροφο στεγάζεται τμήμα του δημοτικού σχολείου.

Πρόσφατα, θέλησαν να κάνουν κάποιες αλλαγές στο χώρο του μουσείου ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η συλλογή του. Έτσι πάρθηκε σχετική απόφαση από το Τοπικό Συμβούλιο η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας. Έπρεπε στη συνέχεια να δοθεί άδεια από την εφορεία αρχαιοτήτων. Κατά την επίσκεψη λοιπόν της προϊσταμένης της υπηρεσίας κας Χρύσας Σοφιανού διαπιστώθηκε ότι ο χώρος του μουσείου έχει σοβαρές ρωγμές κάτι που το καθιστά επικίνδυνο και θα πρέπει να απομακρυνθούν τα ευρήματα. Κατ΄ επέκταση τίθεται θέμα επικινδυνότητας και του σχολείου που είναι στον όροφο. Υπήρξε επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου ώστε να μην γίνει σήμερα Δευτέρα, μάθημα στην αίθουσα που είναι πάνω από το μουσείο. Μέχρι να γίνει έλεγχος για την ασφάλεια και τη στατικότητα του κτιρίου γενικότερα.

Σήμερα μάλιστα αναμένεται μηχανικοί του δήμου να μεταβούν στο σημείο. Σε κάθε περίπτωση εάν κριθεί ακατάλληλο, η τοπική κοινότητα, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχει στη διάθεσή της αίθουσες να παραχωρήσει προκειμένου το μάθημα να γίνεται σε ασφαλείς χώρους. Επίσης θα αναζητηθεί χώρος και για τη φιλοξενία των ευρημάτων του μουσείου, τόνισε ο κ. Παντελάκης.

Ο κ. Παντελάκης αναφέρθηκε στην αρχή της συνέντευξης στην επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη μετά από πρόσκληση του τοπικού συμβουλίου.

Αφού τον ευχαρίστησε για την ανταπόκριση, ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη του Υπουργού συζητήθηκαν θέματα όπως ο βιολογικός, οι λιμενικές εγκαταστάσεις, ο κρηπιδότοιχος, ο δρόμος Μύρτος – Τέρτσα που χρήζει άμεσης βελτίωσης λόγω κατάπτωσης βράχων κλπ.

Ο κ. Πλακιωτάκης με αφορμή την επίσκεψη στο Μύρτος έγραψε σε ανάρτησή του

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου και ανθρώπους από τους φορείς της περιοχής.

Συζητήσαμε τα σημαντικά θέματα που απασχολούν το χωριό και από την πλευρά μου ενημέρωσα για τη χρηματοδότηση της νέας δεξαμενής ύδρευσης της περιοχής από το Υπουργείο μας, καθώς και για την πορεία του συμπληρωματικού έργου για το φράγμα των Μπραμιανών, ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης που περιλαμβάνει και την κατασκευή φράγματος στον Μύρτο».