Μ.Ρουμελιωτάκη: "Κύριε Γουλιδάκη και σεις ψηφίσατε τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα"

1:06 μ.μ. - Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023
01:10 μ.μ. - Δευ, 02/06/2023
Image: Μ.Ρουμελιωτάκη: "Κύριε Γουλιδάκη και σεις ψηφίσατε τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα"

Η αντιδήμαρχος, υπεύθυνη στον τομέα καθαριότητας και ξανά υποψήφια με την παράταξη του Θ. Καλαντζάκη «Ιεράπετρα Νέα Πορεία», μιλά στον Ηχώ 99,8

Η κα Μαρία Ρουμελιωτάκη, αντιδήμαρχος υπεύθυνη στον τομέα καθαριότητας και ξανά υποψήφια με την παράταξη του Θεοδόση Καλαντζάκη «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την υποψηφιότητά της αλλά και την προσπάθεια που έχει καταβληθεί για έναν δήμο καθαρό και τη στόχευση για την επόμενη μέρα στον δήμο εάν ο κόσμος τους εκλέξει. Μίλησε για το προεκλογικό κλίμα και τα μηνύματα που λαμβάνουν από την επαφή με τον κόσμο, μια επαφή που είχαν με τους συνδημότες πολύ συχνά κατά τη θητεία τους, είτε στα γραφεία τους είτε σε κατά τόπους επισκέψεις στα χωριά. Σε καμία περίπτωση οι πόρτες μας δεν είναι κλειστές και ο Δήμαρχος δεν αποφασίζει με κλειστές πόρτες. Κάποιοι προσπαθούν να μεταφέρουν ένα τέτοιο κλίμα, που όμως δεν ισχύει, υποστήριξε.

Ειδικότερα τώρα για το θέμα της καθαριότητας, τόνισε ότι υπάρχει ο περιφερειακός σχεδιασμός που προβλέπει συγκεκριμένες δεσμεύσεις βάσει της νομοθεσίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων αναλύοντας το τι προβλέπεται για τον Νομό Λασιθίου και πιο συγκεκριμένα για την Ιεράπετρα. Σε δηλώσεις του υποψήφιου Δημάρχου κ. Γιάννη Γουλιδάκη ότι εάν εκείνος εκλεγεί θα αλλάξει τον σχεδιασμό διαχείρισης απάντησε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν μπορεί να γίνονται από έναν υποψήφιο επικεφαλής που ως περιφερειακός σύμβουλος έχει ψηφίσει τον περιφερειακό σχεδιασμό.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξη ανέφερε ότι στόχος να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που εναποθέτουμε στους πράσινους κάδους και μεταφέρονται στον Άγιο Νικόλαο προς το παρόν, στη Σητεία στο μέλλον. Αυτό γίνεται με αύξηση της ανακύκλωσης και διαχωρισμό των απορριμμάτων, στην πηγή. Εδώ η εναρμόνιση του τοπικού σχεδίου βάση της νομοθεσίας, η Μονάδα Κομποστοποίησης που λειτούργησε επί των ημερών τους και το Πράσινο Σημείο που είναι στη φάση διαγωνισμού θα έρθουν να συμβάλλουν στην όλη αυτή προσπάθεια. Έτσι και οι μεταφορές σκουπιδιών θα μειωθούν και εξοικονόμηση πόρων θα επιτευχθεί, πχ λιγότερα καύσιμα, λιγότερες φθορές οχημάτων.

Η κα Ρουμελιωτάκη μίλησε ακόμη για τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν, την έλλειψη προσωπικού και τις απαγορεύσεις από τη νομοθεσία για νέες προσλήψεις, την προμήθεια νέων κόκκινων κάδων για την εναπόθεση ρούχων, την προμήθεια νέων οχημάτων κλπ και κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει στην όλη προσπάθεια. Προσθέτοντας ότι την επόμενη περίοδο θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη βάση στο θέμα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά και στα θέματα πολιτικής προστασίας και την προσπάθεια που έχει γίνει σε αυτή την κατεύθυνση, έχοντας ολοκληρώσει, όπως είπε, τον σχεδιασμό που έχει σταλεί από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και αφορά στον Δήμο Ιεράπετρας.

Κλείνοντας αναφορά έκανε και στο θέμα του πυρηνελαιουργείου λέγοντας οτι ως δημοτική αρχή είναι υπέρ της σωστής λειτουργίας του εργοστασίου. Ως δημοτική αρχή μετά και από καταγγελίες, απευθύνθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και την Εισαγγελία, ζητώντας να γίνουν έλεγχοι. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η άδεια ήταν για συγκεκριμένη ποσότητα επεξεργασίας πυρήνα. Όμως ο κ. Γουλιδάκης ως αντιπεριφερειάρχης θα μπορούσε να μην ψηφίσει την αύξηση ισχύος του συγκεκριμένου εργοστασίου, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.