Μπράβο στους Μυρτιανούς - Βοηθούν εμπράκτως την οικογένεια που έχασε την επιχείρησή της από πυρκαγιά

8:09 π.μ. - Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
08:02 π.μ. - Τετ, 19/09/2020
Image: Μπράβο στους Μυρτιανούς - Βοηθούν εμπράκτως την οικογένεια που έχασε την επιχείρησή της από πυρκαγιά

Προσπάθειες να ανοιχτεί λογαριασμός αλληλεγγύης σε τράπεζα για οικονομική ενίσχυση

Οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πληγήσα οικογένεια, το κατάστημα της οποίας καταστράφηκε από φωτιά που ξέσπασε ξημερώματα της Δευτέρας στο Μύρτος Ιεράπετρας εξετάστηκαν κατά την έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Παντελάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 ευχαριστώντας όλους όσοι παραβρέθηκαν ενημερώνοντας παράλληλα για τις αποφάσεις που έλαβαν.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παντελάκη:

-

Όπως άλλωστε ανάρτησε και στη σελίδα του «Συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο Μύρτου, παρουσία της Αντιδημάρχου Κας Ρουμελιωτάκη, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Κου Καλιοντζή, των Προέδρων και των μελών των, Αγροτικού Συλλόγου, Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μύρτου και πλήθους κόσμου.

hxonews

-

Το λόγο έλαβε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ο οποίος ανέλυσε τα υπαρκτά προβλήματα που ανέκυψαν κατά την τελευταία πυρκαγιά:

1.Ελλειψη προσβασιμότητας των Πυροσβεστικών οχημάτων και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την πολιτική προστασία και ασφάλεια των πολιτών

2.Την έλλειψη πυροσβεστικών κρουνών στην παραλία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μετά την εισήγηση του Κου Καλιοντζη, το Τοπικό Συμβούλιο Μύρτου ομόφωνα αποφάσισε:

1.Να τοποθετηθούν μπάρες σε όλους τους κάθετους δρόμους προς παραλία από μήνα Μάιο έως και Οκτώβριο και να απαγορευτεί η είσοδος και το πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Θα επιτρέπετε είσοδος μόνο για ειδικούς λόγους.

2. Δημιουργία νέου δωρεά πάρκινγκ στο χώρο μεταξύ του Βιολογικού και του λιμανιού και τοποθέτηση μπάρας που να απαγορεύει την είσοδο στον κρηπιδοτοιχο, από την μεριά του λιμανιού.

Συζητήθηκε το θέμα:

Ανάγκη ύπαρξης βοήθειας στους πληγέντες χωριανούς μας από την χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά και αποφασίσθηκε:

1. Το άνοιγμα λογαριασμού, εξουσιοδοτώντας τον γραμματέα της Κοινότητας να διερευνήσει αύριο πως;

2.Την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όσων χρειαστούν, τα έσοδα των οποίων να δοθούν στους πληγέντες.

Οφείλω να τονίσω εδώ το συγκινητικό ενδιαφέρον πληθώρας καλλιτεχνών για αφιλοκερδή προσφορά της μουσικής τους.

3. Μετά το πέρας της προανακριτικής διαδικασίας, όλοι μαζί εθελοντικά να καθαρίσουμε την πληγείσα επιχείρηση.

4. Μετά από εισήγηση χωριανού μας το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τον Δήμο την απαλλαγή των πληγέντων από τέλη για εύλογο χρονικό διάστημα.

hxonews

-

Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου εισηγήθηκαν την εκ μέρους τους εξεύρεσης επί πλέον τρόπου για συλλογή χρημάτων πχ λοταρία και σε συνεργασία με την Κοινότητα να αποδοθούν στους πληγέντες.

Η Τοπική Κοινότητα Μύρτου ευχαριστεί όλους όσοι απόψε παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση και σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα».