Μπορμπουδάκη: Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ετοιμάζεται για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

11:21 π.μ. - Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020
11:12 π.μ. - Τρί, 08/21/2020
Image: Μπορμπουδάκη: Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ετοιμάζεται για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ στον Ηχώ 99,8 και ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Κρήτη

Με έντονο ρυθμό προχωρά από την 7η ΥΠΕ Κρήτης ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στον πληθυσμό του νησιού. Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Ελένη Μπορμπουδάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε 41 δομές στο νησί, νοσοκομειακές, κέντρα υγείας, ΤΟΜΥ, Πολυδύναμα Ιατρεία. Επίσης συστήνονται 142 εμβολιαστικές ομάδες από τις οποίες οι 133 θα αναλάβουν τον εμβολιασμό των πολιτών και οι λοιπές των υγειονομικών που θα είναι και από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν. Επίσης υπάρχει μέριμνα και προετοιμασία για την ασφαλή φύλαξη και διατήρηση των εμβολίων με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν το νέο έτος και δεν θα είναι υποχρεωτικοί. Αναμένονται οδηγίες τι θα γίνει με εκείνους που θα θελήσουν να ταξιδέψουν προς και από το νησί αλλά και το εάν και πότε θα εμβολιαστούν παιδιά. σε κάθε περίπτωση ακολουθούνται οι οδηγίες του Υπουργείου , ανέφερε η κα Μπορμπουδάκη.

Πρόσθεσε ότι για τον εμβολιασμό στον πληθυσμό του Λασιθίου είναι σε συνεχή επαφή με τον Διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού κ. Εμμ. Ανδρεαδάκη. Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και με τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Εμμ. Καλλιονάκη σημειώνοντας μάλιστα ότι το Νοσοκομείο προετοιμάζεται για αυτή τη διαδικασία και δεν θα χρειαστεί να γίνει μετακίνηση των πολιτών σε άλλο Νοσοκομείο πχ στον Άγιο Νικόλαο για να εμβολιαστούν. Επιπλέον είναι σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκη και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επισκεφθεί την Ιεράπετρα και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Νομού.

Σε ότι αφορά τους αλλοδαπούς εργάτες γης θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, είναι ένα θέμα που το έχουν υπόψη και εδώ θα ακολουθηθούν οι οδηγίες του Υπουργείου.