Μπορμπουδάκη: Το 70% των υγειονομικών έχει εκφράσει επιθυμία να εμβολιαστεί

12:13 μ.μ. - Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Παρ, 08/13/2021
Image: Μπορμπουδάκη: Το 70% των υγειονομικών έχει εκφράσει επιθυμία να εμβολιαστεί

Για Αξονικό και ΜΑΦ απαντήσεις από τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου

Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Λασιθίου και εκτιμάται ότι μέχρι τις 20 Γενάρη θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ώστε στη συνέχεια να αρχίσει ο εμβολιασμός και του λοιπού πληθυσμού σύμφωνα με όσα προβλέπονται. Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Ελένη Μπορμπουδάκη μιλώντας στην εκπομπή « Καλημέρα Λασίθι» με τη Μαρία Τσαγκαράκη ανέφερε ότι το 70% περίπου των υγειονομικών έχουν εκφράσει την επιθυμία να εμβολιαστούν δεν αποκλείεται όμως τα στοιχεία να αλλάξουν. Είναι κατανοητό να υπάρχει προβληματισμός για ένα νέο εμβόλιο εκτιμάται όμως ότι ο αριθμός όσων θα θελήσουν να εμβολιαστούν θα αυξηθεί. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει επάρκεια εμβολίων για όλους τους υγειονομικούς. Παράλληλα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τον Στρατό και την Αστυνομία για την ασφαλή μεταφορά των εμβολίων σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις με τα αυξημένα κρούσματα στο Παλαίκαστρο η κα Μπορμπουδάκη είπε ότι είναι σε επικοινωνία με τους τοπικούς παράγοντες και το Σάββατο το πρωί θα επισκεφθεί την περιοχή και να δει από κοντά και να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς για τη διαχείριση του θέματος αλλά και σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ψυχραιμία. Πρόσθεσε ότι τεστ γίνονται όπου χρειάζεται και τα Νοσοκομεία του Λασιθίου είναι σε ετοιμότητα για τη νοσηλεία περιστατικών σε κλινικές covid

Αναφερόμενη σε άλλο σημείο στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας σχολίασε ότι είναι σε καλό δρόμο η διαδικασία του αξονικού τομογράφου ωστόσο ερωτηθείς και για άλλα ζητήματα όπως τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας μας παρέπεμψε για απαντήσεις στον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου.