Μπινιχάκης: Τα σούπερ μάρκετ να περιοριστούν μόνο στην πώληση τροφίμων

11:59 π.μ. - Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
11:04 π.μ. - Τετ, 01/59/2020
Image: Μπινιχάκης: Τα σούπερ μάρκετ να περιοριστούν μόνο στην πώληση τροφίμων

Όχι στον αθέμιτο ανταγωνισμό, τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ιεράπετρας

Με τα καταστήματά τους κλειστά εδώ και τόσες μέρες λόγω κορωνοϊού οι έμποροι της Ιεράπετρας αγωνιούν για το παρόν και την επόμενη μέρα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 είπε ότι μαζί με άλλους συλλόγους θα έχουν σύσκεψη με τον δήμο για να κατατεθούν προτάσεις μέτρων στήριξης. Ήδη από πλευράς δήμου έχουν ανακοινωθεί μέτρα υπάρχουν όμως και άλλα για τα οποία κα΄θε κλάδοσ θα καταθέσει τις θέσει του.

.

Από εκεί και πέρα , ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου , πρόσθεσε, ότι υπάρχει στην αγορά ένας αθέμιτος ανταγωνισμός καθώς καταστήματα με ρούχα , υπόδηση, εργαλεία κ.α. είναι κλειστά όταν επιτρέπεται η πώληση αυτών των ειδών από τα σούπερ μάρκετ. Τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να πωλούν προϊόντα που σχετίζονται με τη διατροφή και τα υπόλοιπα είδη να αποκλειστούν, τόνισε.

Ο κ. Μπινιχάκης με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μετέφερε το κλίμα της πρόσφατης συνεδρίασης του συμβουλίου δια περιφοράς , μια διαδικασία που είπε έχει πολλές αντικειμενικές και τεχνικές δυσκολίες. Η συνεδρίαση ήταν μονοθεματική και αφορούσε τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Από τη συνεδρίαση προέκυψε ένα ομόφωνο, επί των παρόντων, ψήφισμα στήριξης.

Ακολουθεί συνέντευξη: