Μπαριτάκης για ΤΟΕΒ: Με αιτήματα στήριξης ο Περιφερειάρχης Κρήτης στα Υπουργεία

12:10 μ.μ. - Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
12:10 μ.μ. - Τετ, 20/10/2021
Image: Μπαριτάκης για ΤΟΕΒ: Με αιτήματα στήριξης ο Περιφερειάρχης Κρήτης στα Υπουργεία

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ της Κρήτης, προκειμένου να αναζητήσουν λύση σχετικά με το υπέρογκο κόστος της ΔΕΗ για την λειτουργία των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, μετά τις αναπροσαρμογές στην τιμή της κατανάλωσης του ρεύματος, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.

Όπως είπε αυτό που μεταφέρθηκε στη συνάντηση από τους εκπροσώπους του ΤΟΕΒ ήταν ότι, από τους λογαριασμούς προκύπτει ότι υπάρχει διπλασιασμός στο τελικό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη και προβληματική η αποπληρωμή τους. Συμπερασματικά αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με προτάσεις όπως, να επιδοτηθούν οι ΤΟΕΒ για να μπορέσουν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς , να δοθεί αναβολή εφαρμογής της ρήτρας για τους ΤΟΕΒ , να ενταχθούν σε πρόγραμμα ώστε να βοηθηθούν για να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους. Αναμένουν μάλιστα τις σχετικές προτάσεις από τους ΤΟΕΒ. Αναφορικά με τις ενεργειακές παρεμβάσεις για εξοικονόμηση ρεύματος γίνεται μελέτη για εξοικονόμηση ενέργειας που αφορά όλους τους ΤΟΕΒ της Κρήτης. Οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές τώρα για να μπορέσει να προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα και βέβαια θα πρέπει να βρεθεί και η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Στη συνέχεια ερωτηθείς σχετικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε να βρεθούν κοντά στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή που επλήγησαν από τον σεισμό των 5,8 R. στα τέλη του Σεπτέμβρη. Όπως είπε ο κ. Μπαριτάκης αρκετές οικογένειες παραμένουν σε σκηνές , κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν από τον τόπο τους, και καθημερινά οι ανάγκες για σίτιση φτάνουν τις 1200 μερίδες. Από τον δευτεροβάθμιο έλεγχο προέκυψε ότι κάποια σπίτια μπορούν τελικά με κάποιες παρεμβάσεις να κατοικηθούν , πολλά σπίτια όμως έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα. Έχουν τοποθετηθεί οικίσκοι για να λειτουργήσουν τα σχολεία και αναμένονται και άλλοι για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, χρειάζεται χρόνος για να επιλυθούν τα άμεσα προβλήματα και βέβαια το βλέμμα στρέφεται και στην επόμενη μέρα στην περιοχή, τόνισε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.