Μπάιντεν: Είπε την Καμάλα... Τραμπ και τον Ζελένσκι... Πούτιν, αλλά συμβαίνουν αυτά!

9:28 π.μ. - Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024
09:07 π.μ. - Παρ, 12/28/2024
Image: Μπάιντεν: Είπε την Καμάλα... Τραμπ και τον Ζελένσκι... Πούτιν, αλλά συμβαίνουν αυτά!

Δεν έχουν τελειωμό οι γκάφες του προέδρου

Μας ξενύχτησε για το…τίποτα ο πρόεδρος! Με μια ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Τζο Μπάιντεν μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς ήταν προγραμματισμένη για τη 01:00 ώρα Ελλάδος και άρχισε στις 02:30 με τον Αμερικανό πρόεδρο να δέχεται και να απαντά σε ερωτήσεις για μια ώρα στην οποία προσπάθησε να αποδείξει ότι είναι διαυγής και έτοιμος να κερδίσει τον Τραμπ!

Ήταν η πρώτη άμεση επαφή του Μπάιντεν με τους δημοσιογράφους, εδώ και δύο εβδομάδες, δηλαδή από την απογοητευτική εμφάνισή του στο debate που πυροδότησε το κύμα σχολίων και προτροπών να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα. Έτσι νόμισαν αρκετοί, αλλά εκείνος έχει στυλώσει τα πόδια!

Για ακόμα μια φορά ομως δεν έλειψαν οι γκάφες ή πιο ευγενικά το lapsus linguae, καθώς φάνηκε για ακόμα μια φορά να μπερδεύει πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο Τζο Μπάιντεν, υπό εντεινόμενη πίεση για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ανήγγειλε χθες Πέμπτη τον «πρόεδρο Πούτιν», υποδεχόμενος τον αρχηγό του ουκρανικού κράτους Βολοντίμιρ Ζελένσκι επί σκηνής στη σύνοδο του NATO στην Ουάσιγκτον, προτού διορθώσει.

«Και τώρα θα δώσω τον λόγο στον πρόεδρο της Ουκρανίας, που έχει τόσο θάρρος όση και αποφασιστικότητα. Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Πούτιν», είπε ο Δημοκρατικός, 81 ετών, που συνειδητοποίησε το λάθος και επέστρεψε στο μικρόφωνο για να δηλώσει: «…θα νικήσει τον πρόεδρο Πούτιν. Ο πρόεδρος Ζελένσκι! Είμαι τόσο επικεντρωμένος στο να νικηθεί ο Πούτιν».

Για το περιστατικό πάντως ο Μπάιντεν κλήθηκε να απαντήσει.

«Βλέπετε κάποιο λάθος από εμένα που ηγούμαι σε αυτή τη Σύνοδο;» Ο Μπάιντεν απάντησε. «Είδατε πιο επιτυχημένο συνέδριο; Μιλούσα για τον Πούτιν και στο τέλος είπα, συγγνώμη, Ζελένσκι. Νόμιζα ότι ήταν το πιο επιτυχημένο συνέδριο που έχω παρακολουθήσει εδώ και πολύ καιρό».

Μέχρι που ήρθε ένα ακόμα φραστικό ολίσθημα. Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε «αντιπρόεδρο Τραμπ» αντί να πει το όνομα της συνυποψήφιάς του, της Κάμαλας Χάρις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο, ανέδειξε τη δουλειά της Χάρις σε θέματα αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών και τον χρόνο της στη Γερουσία και υποστήριξε πως έχει τα προσόντα να γίνει και πρόεδρος.

«Δεν θα την διάλεγα αν δεν πίστευα ότι έχει τα προσόντα για πρόεδρος. Έχει τα προσόντα για πρόεδρος. Γι’ αυτό την επέλεξα», είπε.

Μακρόν και Σολτς υπερασπίστηκαν τον Μπάιντεν

«Όλοι μας κάνουμε lapsus», φραστικά λάθη, διαβεβαίωσε ο κ. Μακρόν τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου, σχολιάζοντας τη γκάφα που διέπραξε νωρίτερα ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών, προσφωνώντας τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «πρόεδρο Πούτιν», προτού σπεύσει να διορθώσει τον εαυτό του.«Έχει συμβεί και σ’ εμένα, και μπορεί να μου συμβεί ξανά αύριο. Θα ζητούσα την επιείκειά σας», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τον Μπάιντεν υπερασπίστηκε και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Τα φραστικά ολισθήματα είναι κάτι που συμβαίνει, αν παρακολουθείτε συνεχώς τους πάντες θα βρείτε άφθονα», σχολίασε ο κ. Σολτς, ερωτηθείς για την γκάφα του κ. Μπάιντεν από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου. «Αυτό όμως δεν αλλάζει ούτε ένα πράγμα απ’ όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με μεγάλη σαφήνεια στην ομιλία του», πρόσθεσε.

patris.gr