Μουσείο Ιεράπετρας | Μόνο με πολιτική βούληση θα λυθεί το θέμα

1:20 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022
01:06 μ.μ. - Πέμ, 30/20/2022
Image: Μουσείο Ιεράπετρας | Μόνο με πολιτική βούληση θα λυθεί το θέμα

18 Ιουλίου ο ιστορικός Άγγελος Χανιώτης στην Ιεράπετρα - Ο πρόεδρος του συλλόγου "Ιεράπυτνα", Γ. Ροβυθάκης στον Ηχώ 99,8

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη γύρω από την Ιστορία της Ιεράπετρας τα σπουδαίο αρχαιολογικά της ευρήματα, τους θαμμένους θησαυρούς της αλλά και το ρόλο της ως εμπορικό σταυροδρόμι για μεταφορά προϊόντων και αγαθών προς την Ευρώπη, παραχώρησαν στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα» κ. Γιάννης Ροβυθάκης και ο ιστορικός κ. Άγγελος Χανιώτης.

Και από τους δυο ομιλητές τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν την πλούσια αρχαιολογική συλλογή της Ιεράπετρας τονίζοντας ότι μόνο με πολιτική βούληση θα μπορούσε να λυθεί το θέμα.

Επισημάνθηκε η σημασία διενέργειας ανασκαφών ώστε αρχαιότητες της περιοχής να έρθουν στο φώς κάτι που θα μπορούσε να γίνει σε συνεργασία και με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Όλα αυτά αναμένεται να αναδειχθούν μεταξύ άλλων στην εκδήλωση που ετοιμάζει ο σύλλογος «Ιεράπυτνα» στις 18 Ιουλίου με καλεσμένο ομιλητή τον κ. Χανιώτη

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Λίγα λόγια από το πλούσιο βιογραφικό του κ. Α. Χανιώτη

Ο Άγγελος Χανιώτης είναι Έλληνας ιστορικός και μελετητής των κλασικών σπουδών, γνωστός για την πρωτότυπη και ευρείας κλίμακας έρευνά του στην πολιτιστική, θρησκευτική, νομική και οικονομική ιστορία της Ελληνιστικής περιόδου και της Ρωμαϊκής Ανατολής. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η ιστορία της Κρήτης και της Ελληνικής επιγραφικής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Χαϊδελβέργης, όπου αναγορεύθηκε διδάκτωρ Αρχαίας Ιστορίας το 1984 και υφηγητής το 1992. Διετέλεσε Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και της Χαϊδελβέργης, όπου χρημάτισε και Αντιπρύτανης και Εταίρος του All Souls College της Οξφόρδης. Από το 2010 κατέχει την έδρα Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Ανωτάτων Σπουδών στο Πρίνστον.

Έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές στο Καλαπόδι Φθιώτιδας και την Κρήτη (Αρχάνες, Ιδαίο Άντρο, Ζώμινθος).